Celebrity

23. května 2024 09:25

Eliška Reiglová

Princeznu Catherine mají trápit vedlejší účinky léčby. Datum jejího návratu je stále nejisté

Princezna Catherine (42) v březnu oznámila, že absolvuje preventivní chemoterapii poté, co u ní testy po lednové operaci břicha odhalily rakovinu. Informace o její nemoci byla pro všechny šokující, lidé jí nyní přejí především zdraví. Znepokojení ale roste, protože se stále ještě neukázala na veřejnosti. Důvodem nicméně má být údajně to, že se vypořádává s nepříjemnými vedlejšími účinky léčby.

„V lednu jsem v Londýně podstoupila rozsáhlou operaci břicha a v té době se mělo za to, že mé onemocnění není nádorové. Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii, a nyní jsem v počátečním stadiu této léčby,“ řekla princezna Kate ve videu zveřejněném v březnu.

Vliv léčby

Původním plánem královské rodiny bylo, že princezna se bude po operaci zotavovat do Velikonoc, kdy se ke svým povinnostem vrátí. Diagnóza zlé nemoci tyto ambice ale narušila. Ačkoliv nebylo specifikováno, jakým typem rakoviny Kate trpí, z oficiálního prohlášení jasně vyplynulo, že prozatím neexistuje pevný termín jejího návratu mezi běžný lid.

Spekulace o tom, že princezna Catherine už plánuje návrat, se ukázaly jako nepodložené. Údajně se na to ani v nejmenším necítí. „Kate a William za zdmi paláce procházejí peklem, je to pro ně čím dál těžší. Kate trpí vedlejšími účinky chemoterapie, mezi něž patří i vyčerpání a nevolnosti,“ řekl zdroj blízký páru webu The News.

Mlčenlivost

S rakovinou v královské rodině bojuje současně s Kate také král Karel III., který ale své povinnosti z domácí kanceláře plnil jen krátce. Na veřejnost se vrátil na samém konci měsíce dubna. Ani on, ani kdokoliv jiný z paláce ale nekomentuje stav Catherine. Ta je tak stále terčem spekulací, které jsou občas až příliš divoké.

Rakovina princezny Catherine způsobila velký humbuk:

Sdílejte článek
Štítky nemoc léčba rakovina chemoterapie Catherine, princezna z Walesu vedlejší účinek Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 6. 2024

Pokud jste připraveni a dobře zorganizováni, Berani, měl by dnešní den proběhnout hladce a příjemně. Nebojte se oddávat fantaskním snům a věcem rozmarné povahy. Máte právo vybočit z běžné rutiny. Pokud jste však své úkoly nedělali pořádně, budete nyní muset věnovat čas dohánění a plánování dopředu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.