Kate Middleton inspiruje nejen módou, ale i svým líčením. Tajemství tkví v přirozenosti

Kate Middleton (42) se stala ikonou nejen díky svému šarmu a módnímu stylu, ale také díky přirozenému a elegantnímu líčení. Make-up princezny z Walesu je vždy dokonale sladěný s její osobností a nikdy se nestane, že by někoho svým líčením pobouřila. Na jaká beauty pravidla nedá manželka prince Williama (41) dopustit a jak to dělá, že je vždy dokonale upravená?

Od chvíle, kdy se stala součástí britské královské rodiny, je princezna Catherine jednou z nejsledovanějších a nejobdivovanějších osobností módního světa. Denně inspiruje ženy po celém světě, které si z ní berou příklad.

Čtěte také: Kate Middleton je roky věrná své stylistce Natashe. Nedá dopustit na šaty a udržitelnost

Lehký make-up a tekutý rozjasňovač

Kate je známá svou bezchybnou pletí, která vždy působí svěže a mladistvě. Klíčem k jejímu přirozenému vzhledu je kromě dostatečné hydratace, absence nadměrného slunění, zdravé stravy, ale také použití kvalitní kosmetiky. Především poté používání lehkých a hydratačních make-upů.

Vždy začíná s aplikací kvalitního hydratačního krému, který pleť krásně vyživí a rozzáří. Lehký make-up následně krásně sjednotí tón pleti, aniž by působil příliš uměle. Právě velké nánosy silně krycího make-upu způsobují to, že se vytratí veškerá přirozenost a obličej vypadá jako maska.

Přečtěte si: Vizážistka učí, že méně je více. Předělává běžný make-up žen

To, že je pleť princezny vždy krásně rozzářená, je také díky rozjasňovači, jenž má Kate v oblibě. Dopustit nedá na ten tekutý. Nejčastěji ho aplikuje na lícní kosti, spánky a nad horní ret. Pleť díky němu získá jiskru a naprosto dokonale přirozený vzhled.

Jemné linky a žádná černá

Další věc, na kterou nedá princezna dopustit, jsou namalované linky. Ty dokážou zvětšit oči, prohloubit pohled i zahustit řasy. Na Kate jsou k vidění vždy linky měkké bez ostrých okrajů, které používá především ve vnějším koutku v linii spodních řas. Ostré tmavé linky nenosí téměř vůbec.

Právě absenci černé barvy Kate vytkla i bývalá šéfredaktorka prestižního světového magazínu Carine Roitfeld (69). Podle Roitfeld se členka královské rodiny téměř vyhýbá černé barvě, a kvůli tomu působí často až přehnaně uhlazeným dojmem.

„Možná to vyplývá z protokolu královské rodiny (černá barva by se dle protokolu měla nosit pouze na pohřeb - pozn. red.), já bych ji ale do černé oblékala častěji. K tomu by měla používat černé oční linky, více Saint Laurenta, Chanelu, více francouzské módy,“ uvedla před časem pro deník The Times první dáma francouzské módy. To, jak má Kate chodit oblékaná a nalíčená, určuje protokol královské rodiny, který se řídí přísnými pravidly. Například výrazné líčení a černá barva jejím členům dle protokolu nepřísluší.

Husté obočí a nude rtěnka

Přirozenost se projevuje i na jejím obočí. Respektuje tvar i odstín obočí, který jí byl dán. Nechává si ho husté a co ne nejpřírodněji tvarované. Občas si dopomůže tmavším stínem, aby bylo o trochu více výrazné.

Čtěte také: Rozcuchané a husté obočí je trendy. Zapomeňte na trhání a inspirujte se u celebrit

Rudou či sytě růžovou rtěnku na princezniných rtech jen tak neuvidíte. Vyznává odstíny tělové a světle růžové, které se hodí na každodenní nošení, ale i na večírek či jinou společenskou událost. Přes rtěnku občas na rty nanese také průhledný lesk, díky kterému rty vypadají plnější a šťavnatější.

Podívejte se, jak na make-up pro starší ženy:

Sdílejte článek
Štítky krása inspirace rtěnka královská rodina tvář vzhled make-up líčení obočí Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 6. 2024

Berani, vaše flexibilita bude dnes podrobena zkoušce. Možná se budete kroutit a ohýbat, abyste se přizpůsobili konturám dne. Zjistíte, že pokud spojíte síly s mocnými hybateli, uděláte toho poměrně dost a budete úspěšní. Nenechte se zastrašit intenzitou emocí druhých lidí. Sílu naleznete ve svém klidném, uzemněném já.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.