Rozcuchané a husté obočí je trendy. Zapomeňte na trhání a inspirujte se u celebrit

Kosmetické trendy se v průběhu času neustále proměňují. Zatímco v minulosti frčelo úzké a vytrhané obočí, v dnešní době je v kurzu naopak husté a co nejvíce přirozené. Platí zde, že čím méně úprav, tím lépe. Jak si vytvořit stylově rozcuchané obočí u sebe doma?

Aktuálním trendem v líčení je přirozenost, a to platí ve všech kosmetických oblastech včetně obočí. Časy, kdy jste musela trávit hodiny nepříjemným vytrháváním chloupků, jsou pryč. Tedy alespoň částečně. Pokud máte od přírody hustší obočí, můžete se radovat. Blondýnky a světlejší typy si musí obočí před úpravou nechat trošku narůst. Zjistěte, jak si správně upravovat obočí, abyste šla s dobou.

Výhodou výrazného a hustého obočí je, že celkově zvýrazní a zvětší vaše oči. Ne nadarmo se totiž říká, že oči jsou bránou do naší duše. Správně vytvarované obočí totiž utváří celkový dojem z vašeho obličeje. Každý, kdo s vámi mluví, se vám přirozeně bude dívat do očí.

V 90. letech letělo úzké a vytrhané obočí. Idolem byla v té době Pamela Anderson, která je typickou představitelkou tohoto trendu. Těmto časům ale už dávno odzvonilo. Evoluce na sebe nenechala dlouho čekat a vizážistky se začaly předhánět v originální tvorbě. Není tomu tak dávno, co bylo hitem výrazné a pečlivě upravené obočí. Tentokrát však frčí rozcuch!

Odlišnost a extravagance na prvním místě

Make-up artistky a vizážistky v poslední době sázejí především na originalitu. Buďte jedinečná a upoutejte pozornost každého, kdo se na vás podívá. A jak toho docílíte? Zkuste si vytrhat pouze ty nezbytné chloupky mezi obočím a pak v dolní části na vnější straně oka. Pak už budete potřebovat pouze kartáček na obočí a fixační gel na obočí. Rozhodně si v tomto případě dejte záležet na výběru správného produktu, jelikož ne každý zvládne dokonale udržet neposedné chloupky.

Pak už jen pečlivě rozčešte všechny chloupky směrem od vnitřní části oka ven. Nezapomínejte jet zespoda směrem nahoru a nikam přitom nespěchejte, zpočátku to bude chtít určitě praxi. Následně si vezměte vámi vybraný fixační gel a to samé opakujte. Pokud budete mít některé vyčesané chloupky jinak dlouhé, můžete si pomoct nůžkami a opatrně je zastřihnout. Stříhejte však vždy pouze malý kousek. Většinou postačí pouze upravit tvar a učesat chloupky směrem dolů. Kosmetické firmy nabízejí také speciální tužky na obočí, kterými si jednotlivé chloupky můžete i domalovat, a vytvořit tak pravidelnější a celistvější tvar.

Profesionální laminace

Pokud se raději svěříte do rukou profesionálů, doporučujeme takzvaný brow lifting neboli laminaci obočí. To je rychlá a účinná metoda úpravy obočí, kterou milují světové celebrity i influencerky. Jedná se o metodu, při které se chloupky na obočí pozvednou a zvýrazní. Proces spočívá v nanášení speciálního keratinu na obočí na jednotlivé chloupky, které se jinak různě ohýbají a vaše obočí kvůli tomu vypadá neupraveně. Pomocí laminace se chloupky pozvednou, zafixují, vyplní a vyživí. Obočí je potom husté, plné a výrazné. Světlejší typy si mohou nechat obočí také nabarvit, aby byl kýžený výsledek ještě lepší a efektivnější. Procedura trvá zhruba hodinu a ceny se pohybují v rozmezí od 500 do 1 000 Kč. Důležité je se po aplikaci po dobu 24 hodin vyhnout kontaktu s vodou. Výsledný efekt vydrží až dva měsíce.

Sdílejte článek
Štítky celebrita trend make-up obočí laminace obočí Pamela Andersonová jak si vytvarovat obočí kosmetické trendy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.