Celebrity

16. listopadu 2023 06:05

Vanesa Havlíková

Kate je terčem kritiky. Měla by nosit tmavší oční linky a více černé, radí odbornice

Přestože se Kate Middleton (41) řadí mezi nejlépe oblékané ženy současnosti, svým stylem udává trendy a mnozí ji považují za svůj módní vzor, bývalá šéfredaktorka prestižního světového magazínu Carine Roitfeld (69) na jejím stylu našla hned několik chyb, kterých by se osobnost, jako je ona, prý neměla dopouštět.

Přední francouzská módní editorka a modelka Carine Roitfeld se rozhodla, že po delší době okomentuje styl oblékání manželky prince Williama Kate. Jelikož se princezna Catherine stala jednou z nejvíce sledovaných a obdivovaných osobností módního světa a svým elegantním a jedinečným stylem inspiruje denně ženy po celé planetě, chce Francouzka poukázat na to, že i někdo jako Kate při výběru outfitu a líčení šlápne vedle.

Čtěte také: Princezna Kate jako módní inspirace. Šaty s páskem či vzory díky ní nikdy nezestárnou

Černá barva nejen na pohřby

Podle Roitfeld se členka královské rodiny téměř vyhýbá černé barvě, a kvůli tomu působí často až přehnaně uhlazeným dojmem. „Černou nosí prakticky jen na pohřby,“ uvedla pro deník The Times první dáma francouzské módy.

„Možná to vyplývá z protokolu královské rodiny (černá barva by se dle protokolu měla nosit pouze na pohřeb, pozn. red.), já bych ji ale do černé oblékala častěji. K tomu by měla používat černé oční linky, více Saint Laurenta, Chanelu, více francouzské módy,“ objasnila Carine Roitfeld.

Je pravda, že Kate v předešlých letech příliš černé barvy do svých outfitů nezakomponovala. Princezna z Walesu má barvy ve velké oblibě a ukazuje, že se ženy nemusí bát nosit pouze černou a bílou.

Přečtěte si: Kate má konkurenci, kterou asi neznáte. Sheikha Moza je nejelegantnější ženou světa

Udržitelnost a vzory

Catherine je známá také tím, že se nebojí znovu obléct šaty, které již v minulosti na veřejnost vynesla. Poukazuje tak na to, že dbá na životní prostředí, a zároveň dává ženám příklad, že móda nemusí být pouze o neustálém kupování nových kousků.

Herečka Barbora Štěpánová promluvila o udržitelné módě:

Nebojí ale obléci ani různě vzorované šaty. Nevyhýbá se například puntíkům, které sice letos tolik trendy nejsou, díky Kate ale z módy jen tak nevyjdou. Vzorované a pestrobarevné modely nosí ráda především v létě, kdy jsou tou nejlepší volbou.

Sdílejte článek
Štítky smutek krása oblečení móda styl barva černá barva líčení udržitelná móda Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Carine Roitfeld

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.