Barvy letošního podzimu. Červená střídá béžovou, chybu neuděláte ani s brčálově zelenou

Podzim je obdobím, které zejména mezi milovníky módy patří k těm nejoblíbenějším. Vrstvení oblečení, elegance a nespočet možností, jak perfektně sladit svůj podzimní outfit, je tady. Při výběru podzimního outfitu hrají důležitou roli barvy, které se každoročně obměňují. Jaké barvy vévodí letošnímu podzimu?

Nejen při výběru podzimního outfitu se vyplatí alespoň po očku sledovat týdny módy a přehlídky, během kterých načerpáte spoustu inspirace a již na první pohled si všimnete, jaké barvy oblečení a doplňků návrháři pro dané období zvolili. Pro každé roční období je tedy charakteristická určitá barevná škála. V podzimních měsících jsou to především barvy v zemitých odstínech.

Čtěte také: Jaká barva bude dominovat v roce 2023? Dodá sílu, optimismus a zlepší náladu

Červená, rudá i bordó

Pokud jste však sledovali představení nových módních kolekcí, nemohli jste přehlédnout, že doplňkovou barvou letošního podzimu je barva červená. Červená je barva symbolizující vášeň a sílu a patří odjakživa mezi ženami k velmi oblíbeným. Barva, kterou nadšenci do módy buď milují, nebo nenávidí, se během letošních týdnů módy objevila hned u několika světových značek.

Do svých kolekcí ji zakomponovaly světové módní domy jako Prada, Gucci, Stella McCartney či Hermès. Ať už se bude jednat o tu korálovou, jahodovou, či karmínovou, nebojte se svůj na první pohled nudný outfit rozbít doplňkem v jednom z odstínů rudé barvy.

Brčálově zelená

Další barva, kterou už nyní můžete vídat v obchodech, je barva zelená. Letos však nemusíte vybírat jen tu v khaki odstínu, ale můžete být poněkud kreativnější. Brčálově zelený odstín se několikrát objevil na světových týdnech módy a nyní je k dostání v několika módních řetězcích. Do svých kolekcí ji zakomponovaly světové značky jako Miu Miu, Pierre Cardin či Vivienne Westwood.

Přečtěte si: Barvy podle znamení zvěrokruhu: Beran miluje červenou, Lev zlatou a Panna bílou

Zelená barva má navíc tu výhodu, že lze skvěle kombinovat s ostatními tlumenými barvami. V kombinaci s výše zmiňovanou červenou barvou ji zřejmě nevynesete, ale neutrální a pastelové barvy jsou pro ni jak dělané. Zelená barva dominovala již na jaře, a jak je vidět, loučit se s námi ještě nějakou dobu nebude. Pokud tedy váháte, zda si nějaký módní kousek v ostře zeleném tónu pořídit, rozhodně se taková investice vyplatí.

Podívejte se na přehlídku návrhářky Vandy Jandy během pražského Fashion Weeku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.