Jaká barva bude dominovat v roce 2023? Dodá sílu, optimismus a zlepší náladu

Každoročně vždy v prosinci společnost Pantone Color Institute vyhlašuje barvu, která bude v nadcházejícím roce dominovat. Letošní rok bude patřit barvě, která nese název Viva Magenta.

Konkrétně se tedy jedná o světle červenou barvu s nádechem fialové až malinové. Optimistická, zářivá a zejména energická je barva, kterou budete v nejbližší době vídat čím dál tím více. Je inspirována přírodou, a to konkrétně karmínovým barvivem, které produkuje brouk červec nopálový.

Jakmile institut barvu roku zvolí, ta se stane ihned trendem, který se okamžitě projeví v módě i v oblasti interiérového designu. Pantone 18-1750 Viva Magenta je sama o sobě velmi výrazná barva, která na první pohled zaujme a stejně jako předchozí vítězné barvy odráží i všeobecnou náladu ve společnosti. Nový červenorůžový odstín tak vystřídá fialkovomodrý odstín Very Peri z roku 2022.

Jelikož je tento odstín sám o sobě velmi výrazný, je potřeba s ním i dobře naložit. Módní návrháři už chystají jarní a letní kolekce, ve kterých se bude červenorůžová zvláště vyjímat. Pozorujte, jak se barva bude postupně objevovat u většiny módních řetězců, oživí vaše šatníky a v podobě šatů, halenek a sukní vám dodá šmrnc a zejména ženskost.

Pokud si v této zářivé barvě oblečení vynést netroufáte, vsaďte alespoň na doplňky, které na první pohled nudný outfit perfektně oživí.

Co radí Nikola Marková v Módní férovce:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.