Trendy letošního podzimu: Vsaďte na kostýmky, korzety a nebojte se výrazných barev

Období letních sukní a šatů je u konce a nastává tak doba poněkud kreativnější. Podzim je obdobím, které zejména mezi milovníky módy patří k těm nejoblíbenějším. Vrstvení oblečení, elegance a nespočet možností, jak perfektně sladit svůj podzimní outfit je tady. Podívejte se, jaké jsou nejnovější trendy pro rok 2022 a inspirujte se, co za kousky nakoupit.

Podzimní móda se poslední sezony nese zejména v tmavých či zemitých odstínech. Ani letošní rok s těmito tóny neprohloupíte, ale jakmile je vyměníte za barvy veselejší, rozhodně nešlápnete vedle. Na módních přehlídkách tento rok bodovala zejména ostře růžová či neonově žlutá.

Právě týdny módy a podzimní přehlídky se rozhodně vyplatí alespoň po očku sledovat. I známé módní řetězce čerpají inspiraci u kolekcí velkých módních domů a silné trendy se tak dají z fashion weeku krásně vysledovat.

Kostýmky a výrazné obleky

Pokud jste si už na jaře pořídili sako či celý komplet ve výraznější barvě, využijete ho i nyní. Kostýmy jsou i pro nadcházející podzimní sezonu tzv. must have kousek. Například ostře fuchsiová barva se stala oblíbenou pro italskou módní značku Valentino a neonově žlutou si oblíbil zase proslulý světový dům Alexander McQueen. Výrazných barev se nemusí bát ani pánové a k tmavým sakům v šatníku tak můžou přidat i nějaké veselejší.

Korzety

Trend, který nás nikdy neopustil. V oblibě ho mají ženy údajně už z období kolem roku 1500 a byl původně navržen tak, aby proměnil ženské tělo v přirozeně nedosažitelné siluety. Korzety už dávno nepatří pouze na nahé tělo, ale i právě u tohoto kousku můžete využít oblíbené vrstvení. Inspirovat se můžete například u italského módního domu Fendi, kde modelky pod korzety oblékly nenápadnou košili s límečkem, kterou korzet nenápadně, ale originálně překrýval.

Kůže

Nestárnoucí klasika, která z módy jen tak nevyjde. Kůže se tento podzim stala jedním z nejvýraznějších materiálů. Kromě klasické kožené bundy se pro letošní rok stalo větším trendem kožené sako, trenčkot či košile. O pozornost se letošní rok hlásí zejména hnědé odstíny, které vypadají luxusně a k barvě podzimu se perfektně hodí.

Kozačky a mokasíny

Při výběru podzimního outfitu nesmíme rozhodně zapomenout ani na obuv. Stejně jako tenisky, tak i lodičky nosí spousta žen celoročně. Co se ale nedá nosit po celý rok jsou kozačky. K podzimním outfitům se tento kus obuvi perfektně hodí. Na zářijových týdnech módy snad nebyla osobnost, která by je neobula. Ať už zvolíte černé, hnědé či béžové rozhodně nešlápnete vedle. Do obliby se dostávají i výraznější barvy, které neutrální outfit krásně rozbijí.

Stejně jako kozačky se pro tento podzim staly zásadní obuví mokasíny. V obchodech jich najdete opravdu nepřeberné množství a zejména pak koukejte po těch robustních, s tlustou podrážkou, kterým se říká chunky a jsou opravdu trendy. Mokasíny si v poslední době oblíbili i pánové. Rozhodně se není čemu divit, protože málokterá obuv se hodí k ležérnímu, ale i k formálnímu outfitu právě tak dobře jako tento typ obuvi.

Baggy džíny

Už na jaře jste mohli postřehnout vracející se trend volnějších kalhot ležérního stylu. Plusem těchto kalhot je, že lichotí každé postavě, jsou velmi pohodlné a pomalu nepoznáte, že na sobě něco máte. Lze je snadno zkombinovat s volnou košilí či tričkem, ale i obepnutějším topem. Pokud tedy preferujete pohodlí a upnuté džíny s vysokým pasem nejsou nic pro vás, zvolte baggy neboli pytlovité džíny.

Trenčkot

Nepromokavý dvouřadý plášť, který v šatníku najdeme jak u mužů, tak u žen po celém světě. Klasický je ten v béžové barvě, ale je k dostání i v jiném barevném provedení. Nebojte se zvolit větší velikost, díky pásku ho stáhnete a bude vypadat stále dobře. Co se týče materiálu, tak nejvíce prodávaný je ten z nylonu. Seženete i lněný, který je ale oproti prvnímu typu méně vhodný do sychravého počasí.

Průhledný materiál

Pro někoho možná příliš odvážný, ale přesto čím dál tím více oblíbený trend transparentního materiálu. V kolekcích značek Balmain, Fendi anebo Burberry se to během přehlídek průhlednými tkaninami jen hemžilo. Při výběru outfitu stačí mít plastový anebo průhledný jen jeden prvek, například podpatek na botě či kabelku a váš styling ihned vypadá skvěle a hlavně trendy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.