10 nej módních investic: Nákup těchto luxusních kabelek, šperků či bot se vyplatí

Do čeho investovat v době války a inflace

Téma investic je v dnešní době čím dál více populární. Pokud i vy chcete začít investovat a umění, akcie ani kryptoměny vás příliš nelákají, zkuste investovat do módy. Kabelky značek Hermés, Chanel či Fendi, šperky od Cartier, Bvlgari či hodinky od švýcarské značky Audemars Piguet... Zhodnocení těchto věcí je několikanásobné, poradíme vám, kterou investicí rozhodně neprohloupíte a jaké kousky za koupi rozhodně stojí.

S rostoucí inflací stoupá i zájem o investování. Módní svět se stává čím dál tím lepší volbou pro zhodnocení peněz. Jak rychle se mění hodnota virtuálních měn, stejně tak rychle se mění i cennost módních trendů, občas tedy může být těžší odhadnout, do jakého kousku se zrovna vyplatí zainvestovat, aby se jeho koupě vyplatila. My vám nyní poradíme, které kousky to jsou.

1. Kabelka Birkin od francouzské značky Hermés

Kabelky od této značky se řadí bezpochyby k nejdražším módním doplňkům vůbec. Cena jedné této kabelky se pohybuje od 250 tisíc korun až po více než 11 milionů korun. I přes to mají kabelky od ikonické značky čekací list a mnoho lidí si místo nemovitosti koupí právě tento módní doplněk.

2. Náramek Love Bracelet od francouzské značky Cartier

Nejprodávanější zlatý náramek této značky pořídíte za cenu 90 tisíc korun a ten s diamanty vás vyjde zhruba na 1 milion korun. Zatímco o kabelky či jiné kousky oblečení se musíte pečlivě starat, aby neztratily na hodnotě, u šperku se toho bát nemusíte.

3. Hodinky švýcarské značky Audemars Piguet

Tak jako Hermés má svůj wish list klientů, ani u této luxusní značky se bez něho neobejdete. Hodinky, které se můžou pochlubit propracovaným designem a luxusem, který si ne každý může dovolit. Za zmínku stojí typ Royal Oak, do kterého se vyplatí investovat nejvíce. Zde se jedná opravdu o sběratelský kousek, ceny začínají na 1 milionu korun.

4. Kabelka francouzské návrhářky Coco Chanel

Za zmínku stojí bezpochyby ikonická Chanel 2.55, která je snem mnohé z žen. Kabelka, která svůj půvab díky elegantní nadčasovosti a propracovanosti nikdy neztratí. Chanelka se vyrábí v několika velikostech, od mini přes klasickou až po tu největší verzi. Ceny začínají zhruba na 80 tisících korunách.

5. Tenisky Jordan 1 Retro High Dior

Tenisky Jordan patří mezi nejprodávanější a nejpopulárnější sneakersy vůbec. Když vznikla spolupráce mezi dceřinou společností firmy Nike a světovým módním domem Dior, tenisky spojující high-fashion a streetwear byly na světě. Do prodeje se dostalo pouze 1 000 párů, proto za ně zaplatíte zhruba 46 000 korun.

6. Lodičky Hangisi od Manola Blahnika

Ikonické lodičky od španělského návrháře Blahnika by chtěla mít každá žena ve svém botníku. Tyto lodičky většina z vás může znát ze známého seriálu Sex ve městě, kdy je hlavní hrdinka dostala místo zásnubního prstýnku. Cena lodiček se pohybuje okolo 20 tisíce korun.

7. Kabelka Lady Dior

Kabelka vyrobená v roce 1995, která již od úplného začátku slavila velký úspěch. Původně s názvem ChouChou, později již Lady Dior nesoucí název podle princezny Diany, které se říkalo Lady Di. Několik velikostí, velké množství barev a zpracování, kdy cena se odvíjí právě dle těchto kritérií. Klasické modely se však pohybují od 70 do 110 tisíc korun.

8. Kabát od známé britské značky Burberry

Nepromokavý dvouřadý plášť, který v šatníku najdeme jak u mužů, tak u žen po celém světě. Nejvíc klasický je ten v béžové barvě od proslulé britské značky Burberry. Tento kousek z módy rozhodně tak nevyjde. Pevnost materiálu, nízká mačkavost a styl, to dělá tento kabát výjimečným. Pokud máte zálusk právě na ten od legendární britské značky, tak si připravte zhruba 40 tisíc korun a tento skvost může být váš.

9. Prsten od Bvlgari

Slavný italský šperkařský dům v roce 1999 poprvé představil originální kolekci šperků B.zero1, která na rozdíl od předchozích kolekcí vynikala svou jednoduchostí a ojedinělostí. Prsten složený z několika pásků mohou nosit jak ženy, tak muži, dá se nosit na řetízku či náramku a provedení tohoto skvostu je opravdu mnoho. Cena se zde velmi liší v závislosti na provedení. Ten nejlevnější seženete za cenu od 40 tisíc korun výše.

10. Fendi Baguette bag

Malá obdélníková kabelka s měkkou konstrukcí. Návrhářka ji pojmenovala bagetka, protože byla navržena přesně tak, aby seděla pohodlně pod paží. Francouzky jsou známé tím, že křupavé bagety právě pod paží nosí, proto tedy takový název. Luxusní a zároveň ležérní kousek si získal ihned své příznivce. Již od roku 1997 si kabelku kupují ženy po celém světě. Ceny se pohybují od 55 do 125 tisíc korun.