Módní alarm z festivalu v Benátkách: Krásné šaty a sukně bohužel nejen na ženách

Módní návrhářka Anna Tejklová se v rubrice Módní alarm tentokrát podívala na 79. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Co říká na trend, kdy muži začínají čím dál více na společenské akce nosit sukně?

Slunečná róba

Herečka Olivia Wilde oblékla krásné šaty od Gucciho. Tento odstín zářivé studené žluté sluší málokomu, ale zde se dobře potkal s ladícím odstínem pleti i zářivým úsměvem. Výrazným prvkem jsou stříbrné řetízky, které lemují dekolt, kde opticky přidávají, ale naopak opticky zužují pas. Skvěle sladěno s dalšími stříbrnými šperky.

Herečka má nenápadné líčení, kdyby měla výraznou červenou rtěnku, vypadala by ještě zásadněji, ale samozřejmě i takto je to skvělé.

Elegantně i v papouščím stylu

Herečka Tilda Swinton zvolila papouškovitý účes a lesklou róbu v moderním tónu fialové. Je chlapecký typ a tento styl k ní sedí. Přes jednoduchost modelu je to zábavné.

Kombinace světle fialové a žluté barvy je psychedelická a působí nápadně a provokativně, což byl jistě účel. Originální vzhled.

Neštěstí pánských sukní

Rozmohl se nám tady takový nešvar... Ano, bohužel tento děsivý trend mužů v sukni je k vidění čím dál častěji.

Je rozdíl, pokud má sukni Skot jako svou kulturní tradici, nebo někdo jen kvůli tomu, že je pozér. První případ zcela respektuji a ani v nejmenším mi nevadí, druhý nikoliv. Troufám si říci, že mnoho lidí to cítí podobně. Móda vždy odráží stav společnosti a toto je k lítosti mnohých z nás další ukázka rozmělňování mužské a ženské role a úpadku tradiční mužnosti. Co si o módě mužů v sukních myslíte vy, milé čtenářky a milí čtenáři?

A ještě k modelu. Když už si chlapec bral sukni, alespoň tedy měla být jednobarevná, protože maskáčový vzor se se zbylým cirkusem dost tluče.

Sedmdesátkový Harry Styles

Zpěvák Harry Styles je tváří značky Gucci, a vynesl tudíž samozřejmě jejich model. Zajímavě pojatá inspirace 70. léty.

Pan Harry má sice nalakované nehty, alespoň si ale nevzal sukýnku jako jeho kolega.

Přitažlivá silueta

Herečka Rachel Brosnahan vynesla krásné a zajímavé šaty Versace. Barva látky dokonale ladí, až splývá s její pletí, takže šaty působí nahým dojmem. Její postavě přesýpacích hodin svědčí zdůraznění pasu a boků, které kryjí jen třpytivé řetízky po stranách.

K vysokému rozparku správně zvolila sandálky na podpatku s otevřenou špičkou. Všimněme si také hezkého detailu, jak náušnice tvoří stejné třpytivé řetízky, jako jsou našité na šatech.

Neonový styl

Herečka Teesa Thomson vynesla korzetové šaty od návrháře Christophera Johna Rogerse. Je skvělý nápad pojmout tento dobový klasický střih šatů v současném módním odstínu brutálně neonově zelené.

Je vkusné, že celek nenarušují zbytečné doplňky. Šaty i černý fascinátor jsou natolik výrazné, že to nebylo ani potřeba.

V gazelím modelu i bez gazely

Herečka Florence Pugh oblékla výrazný model od Valentina ve stylu, který se už roky opakuje na akcích tohoto typu. Tedy průhledné otevřené šaty a hodně odhalené všechno.

Ale je to model krásný a třpytivý, přestože herečka není gazelí typ a má spíše podsaditou postavu, tak jí to kupodivu moc sluší.

Kate Blanchett ve futuristickém

Na závěr si dáme hereckou hvězdu Cate Blanchett, která pojala model poněkud startrekově.

Tento odstín studené modrošedé se výborně hodí k jejímu rovněž studenému odstínu pleti a vlasů. Chápu, že už musí mít klasických rób asi občas dost, a proto šla do tohoto netradičního futuristického stylu.

Kdo je Anna Tejklová?

Jak to mají turisté nyní v Benátkách?

Sdílejte článek
Štítky styl Harry Styles herec Gucci Benátky Cate Blanchettová oděv Benátský filmový festival Olivia Wilde Anna Tejklová Módní alarm Florence Pugh

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.