Celebrity

14. června 2022 11:50

redakce Prima Ženy

Módní alarm: Jak božsky vynést výrazné křivky? Inspirujte se u Čvančarové a Bittnerové

Léto je ideální čas na zvýraznění ženských křivek. S módní návrhářkou Annou Tejklovou se v rubrice Módní alarm zaměříme na praktické tipy, aby tvary dělaly radost. Také se podíváme, jak si s výraznými křivkami poradily Miluše Bittnerová, Jitka Čvančarová a modelka Ashley Graham.

Milé čtenářky a milí čtenáři. Móda je radost, fantazie a možnost, jak potěšit sebe i svět. Nechci nikomu říkat, co si smí a nesmí oblékat, ale ráda na příkladech ukážu, co se dá případně udělat lépe, a podělím se s vámi o všechny triky, které jsem za léta práce s ženami a sama se sebou nasbírala v oblasti módy a stylu. Můj cíl je vnést mezi lidi více radosti, sebedůvěry a krásy.

Miluše Bittnerová v saku

Tady paní Miluše předvedla perfektní střih saka, které jí dělá štíhlý pas a hezky tvaruje dekolt. Splývavé černé šaty s rozparkem jí rovněž sluší. Kombinace dvou tmavých barev, (tmavě modré a černé) obvykle není nijak oslňující, ale tady ji rozzářila zlatá barva vlasů i červené páskové botky, takže celek působí hezky. Tohle oblečení by ale asi nebylo zajímavé na někom, kdo se nepyšní tak výraznou postavou. Je vidět, že paní Miluše se sebou umí pracovat. Dobrá inspirace.

Miluše Bittnerová v zelených šatech

Tento model mi připomíná mražený špenát – barvou, tvarem i vzorem. Ale alespoň je to veselý špenát. Šaty mi také přijdou usedlé, paní Miluši zbytečně přidaly roky. Vzor droboučkých teček v kontrastu s větší plochou těla ji opticky zmohutňuje. Pokud chceme, aby nám vzory dobře sloužily, platí vždy vybírat je úměrně postavě. Tedy drobná žena – drobný vzor a naopak. Ale i když se mi model příliš nelíbí, líbí se mi živá a veselá energie, která z této ženy jde. Pořád lepší varianta než osoba, která je dokonale oblečená, ale mražená.

Jitka Čvančarová v květovaných šatech

Tohle jsou jedny z nejhezčích šatů, které jsem na paní Jitce viděla. Jsou jemné, ženské, velikost vzoru odpovídá jejímu typu postavy, studené barvy ladí dobře ke studenému odstínu pleti a černým vlasům. Košilový střih šatů se vždy hodí, když nemáte chuť na nic příliš obepnutého, ale zároveň chcete zachovat křivky. Stejně jako u paní Miluše zde vidíme ohrnuté rukávy, které dělají štíhlejší předloktí. Velmi dobře jsou zvoleny otevřené sandálky na podpatku, jež navíc díky béžové barvě opticky prodlužují nohy. Kdyby paní Jitka zvolila k těmto šatům zavřené lodičky, působilo by vše rázem mnohem usedleji a těžkopádněji.

Do kin míří film Střídavka s Jitkou Čvančarovou:

Stylově mi k modelu Jitky Čvančarové úplně nejde psaníčko s výraznou zlatou sponou, které působí večerně a starobyle. K tomuto modelu by šla i kabelka přes ruku či na rameno, ale samozřejmě záleží na příležitosti. Volila bych kabelku/psaníčko v hladkém a jednoduchém jednobarevném provedení, ideálně něco z barev, které už má paní Jitka na sobě. Celkový dojem je ale každopádně hezký.

Ashley Graham v bílém

Ashley Graham je jedna z nejslavnějších plus size modelek a oblékat se umí. Je ale důležité říci, že má ten líbivější typ nadváhy ve tvaru hrušky, tedy štíhlejší pas a většinu tuku na spodních partiích. Tento model by si určitě neměla brát dáma s jablečným typem tloušťky, kdy se tuk ukládá v oblasti pasu. Každopádně je tady krásně vidět, co udělají dobře střižené šaty. Výstřih do V prodá hezký dekolt (nemůžu ale přijít na to, jak pod tahle špagetová ramínka dostala podprsenku, řekla bych, že bude mít extra kvalitní stahovací body bez ramínek). Vysoký rozparek prodlužuje nohy i celou siluetu. Páskové otevřené sandálky jsou k tomuto typu šatů nezbytností. Důležitou roli zde hraje i hezká opálená a udržovaná pleť. Když si představím, že by měla modelka tvarohovitý typ kůže, takhle dobře by to nevypadalo.

Slovo závěrem

Dámy, které jste obdařeny výrazně ženskou postavou, pro vás jsou ideální šaty a sukně – propínací, zavinovací i rozparky vám budou slušet. Viz naše inspirace. Nijak se neodbývejte a dopřejte si krásné a padnoucí oblečení z kvalitních materiálů, i když byste si ho měly nechat ušít na míru. Hrdě vyneste své křivky a buďte na ně pyšné.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.