Celebrity

29. června 2022 05:30

redakce Prima Ženy

Módní alarm Anny Tejklové: Plavky skryjí opravdu málo, vybírejte proto chytře

Léto je časem koupání a budete potřebovat dobře padnoucí plavky, ať už se chystáte k moři, nebo vyrazíte na oblíbené koupaliště či plovárnu. „Plavky toho většinou skryjí málo, proto je potřeba je vybírat obzvláště chytře,“ říká módní návrhářka Anna Tejklová, která pro web Prima ženy připravila plavkový Módní alarm.

Milé čtenářky a milí čtenáři. Móda je radost, fantazie a možnost, jak potěšit sebe i svět. Nechci nikomu říkat, co si smí a nesmí oblékat, ale ráda na příkladech ukážu, co se dá případně udělat lépe, a podělím se s vámi o všechny triky, které jsem za léta práce se ženami a sama se sebou nasbírala v oblasti módy a stylu. Mým cílem je vnést mezi lidi více radosti, sebedůvěry a krásy.

Nejprve se podíváme na plus size modelku Taru Lynn

Asymetrické prostřihy na plavkách jsou sice v módě, pokud jsou ale v oblasti břicha, můžou působit na tomto typu postavy jako „Orloj na strie“. Na statické vyhlazené fotce je to roztomilé, v reálu a v pohybu už však asi méně.

Ženy se silnější postavou se ale prostřihů nemusejí vzdávat, pokud jsou vedeny chytře. Tyto černé plavky jsou například geniální: Opticky významně zeštíhlují tělo a prodlužují krk, nechají vyniknout hezká pevná prsa a vysoký střih spodní části zase prodlouží nohy. Zároveň je elegantně zakrytá ta část břicha, která obvykle korpulentním ženám nedělá radost.

U módních prostřihů ještě zůstaneme

Herečka Liz Hurley v 57 letech vypadá v plavkách své značky takto úchvatně. Střih, který má na sobě, bude moc slušet i ženám, jež nemají výrazný pas, tedy postavě typu jablka. A to jak těm štíhlým, tak silnějším. Prostřih opět krásně odvádí pozornost od břicha k poprsí a ke krku, opticky plochu těla směrem k pasu zužuje. A dvě spojující šňůrky jsou zábavným a svůdným detailem.

Bílá barva omlazuje, tyto bikiny jsou krásné i elegantní a Liz si je rozhodně může se svou vysportovanou figurou dovolit. Detail spony, ze které se řasí látka, prsa opticky zvětšuje a lépe tvaruje. Je to inspirativní model.

Jak plavky nenosit

Na paní Chanelle Hayes, známé z jakési britské reality show, si naopak ukážeme, jak bikiny nenosit. V první řadě – pokud se toho na těle děje tolik jako zde, divoký potisk a barevnost na plavkách ještě umocní dojem chaosu a neladnosti postavy. „Brazilský“ střih kalhotek je v tomto případě také naprosto nevhodný, ještě více zdůrazňuje absenci pasu a podtrhuje rovné boky a pozadí.

Ženám, které naopak mají tyto partie klasicky tvarované, zaoblené a s výrazným přechodem mezi pasem a boky, budou „brazilky“ slušet mnohem více. Představme si ale, o kolik lépe by vypadala tato paní ve výše komentovaných mentolových jednodílných plavkách od Liz Hurley.

Jak svět uvítal bikiny?

Zde se naopak podíváme, jak se veselé barvy a odvážně nízce střižené bikiny dají vynést s elegancí a vkusem, jak to předvedla česká topmodelka Karolína Kokešová. Dokonalé je i plavkovo-duhové sladění s partnerem – milující muž je samozřejmě ten nejlepší doplněk ve vodě, ve vzduchu i na souši. Tyto plavky budou slušet dámám s klasickou postavou přesýpacích hodin i velmi štíhlým a sportovním typům žen.

Na závěr tu máme Salmu Hayek, jednu z nejkrásnějších žen vůbec

Často jsou v českých médiích z módní oblasti slyšet vyděšená varování před velkými výstřihy ve spojení se zvířecími vzory z důvodu, že je to prý příliš vulgární. Já si to nemyslím. Pokud není vulgární žena, oblečení to z ní neudělá a naopak. Salmě Hayek je 55 let a vypadá v těchto plavkách fantasticky, elegantně a stylově.

Milé ženy, užijte si léto v co nejkrásnějších a co nejlépe padnoucích plavkách, výběr je obrovský. Doufám, že vám naše inspirace pomohla.

Sdílejte článek
Štítky plavky bikiny móda koupaliště břicho Salma Hayeková Elizabeth Hurleyová Anna Tejklová Módní alarm Karolína Kokešová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.