Módní domy odhalily trendy roku 2023: Krajky, minisukně i nestárnoucí denim

S příchodem nového roku přicházejí i nové módní trendy. Přestože každé roční období s sebou přináší řadu novinek, existují nestárnoucí klasiky a stálice, které z módy jen tak nevyjdou. Na své si přijdou milovníci minimalismu, barev, vzorů i elegance.

Rok 2023 je tady, a tak všechny milovnice i milovníky módy zajímá, jaké módní trendy budou v novém roce dominovat. Pokud jste na podzim pozorně sledovali tzv. fashion weeky a podzimní přehlídky, máte vyhráno. I známé řetězce totiž čerpají inspiraci v kolekcích velkých módních domů, a silné trendy se tak dají z fashion weeku vysledovat.

Mini i pouzdrové sukně

Návrat nového milénia se odráží i v obrovském trendu minisukní. Ty najdete opravdu všude – od značky Givenchy až po Chanel. Kromě minisukní si ale o pozornost říkají stále i pouzdrové sukně. O zviditelnění obou typů sukní se postarala například italská značka Miu Miu, která své přehlídky věnovala právě jim. Ať už tedy sukni ultra krátkou, pouzdrovou či ultra bokovou, ani s jednou nešlápnete vedle.

Bokovky i sukně s nízkým pasem

Kalhoty s nízkým pasem, poté s vysokým a následně opět s nízkým… letošní rok ovládnou právě ty s nízkým. Jeden z největších trendů devadesátek je definitivně zpátky. Nízký pas kalhot, ale i sukní nemusíte nutně párovat pouze s krátkými topy odhalujícími pupík, jak vidíte na přehlídkových molech. Vsaďte na volnou košili či halenku zastrčenou dovnitř a skvělý outfit je na světě.

Krajky

Trend krajek se začal objevovat již v předchozích sezonách, nyní bude hlavní důraz kladen zejména na detaily. Šaty doplněné o rukávy z krajek, košilka s krajkovým lemem, kterou můžete schovat například pod sako, pokud si na ni samotnou netroufáte, či ponožky s krajkou, které budou vypadat skvěle například v mokasínech.

Průsvitné látky

Pro někoho možná příliš odvážné, ale přesto čím dál tím více oblíbený trend. V kolekcích značek Balmain, Fendi anebo Burberry se to během přehlídek na sezonu 2023 průhlednými tkaninami jen hemžilo. Při výběru outfitu stačí mít plastový anebo průhledný jen jeden prvek, například podpatek na botě či kabelku a váš styling ihned vypadá skvěle a hlavně trendy.

Třásně

Třásně se na oblečení v různých obměnách objevují již pěknou řádku let. Letos budou zdobit košile, sukně, šaty i bundy. Budou široké, slabé, stříhané i velmi jemné v podobě nitek. Pokud jste zavítali na nějaký vánoční večírek, mohly i zde třásně dominovat. Pokud nejste příznivci oblečení s třásněmi, zvolte s nimi alespoň doplňky, ať už kabelku, boty, či přívěsek. Inspirovat se můžete například u světových módních domů Chanel, Balmain či Versace.

Korzety

Trend, který nás nikdy zcela neopustil. V oblibě ho mají ženy údajně už z období kolem roku 1500 a byl původně navržen tak, aby proměnil ženská těla v přirozeně nedosažitelné siluety. Korzety ale už dávno nepatří pouze na nahé tělo, i u tohoto kousku můžete využít oblíbené vrstvení. Velký boom korzetů přišel na podzim minulého roku a i v roce 2023 se bude jednat o velký hit.

All-denim

Džíny, džínové sukně, bundy, šaty, kabáty i kabelky. Čím více džínoviny na sobě, tím v roce 2023 lépe. Denim vládl téměř na každé druhé přehlídce, která představovala kolekce pro letošní rok. Nebojte se tedy džínovinu mezi sebou kombinovat či zvolit outfit, který bude zcela all-denim. V tomto případě se totiž meze opravdu nekladou.

Kůže

Tak jako se blýsknete v celodžínovém outfitu, podobně zazáříte i v celokoženém. Kůže patří k již nestárnoucí klasice, která z módy nevyjde snad nikdy. Na podzimních přehlídkách se kůže stala jedním z nejvýraznějších materiálů. Kromě klasické kožené bundy se nebojte sáhnout po koženém saku, košili, šatech či sukni. Ať už zvolíte barvu černou, či hnědou, neuděláte chybu.

Podívejte se na módní přehlídku návrhářky Anny Tejklové:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.