Celebrity

13. prosince 2022 06:23

redakce Prima Ženy

Módní alarm: Toto jsou nejdiskutovanější modely roku 2022

Svět módy v roce 2022 rozhodně nenudil. Některé celebrity ale ve snaze zaujmout za každou cenu sklouzly na hranu nevkusu. Módní návrhářka Anna Tejklová pro web Prima Ženy připravila Módní alarm, který se zaměřil na nejdiskutovanější modely roku 2022.

Šaty nastříkané rovnou na tělo Belly Hadid

Jestli se o něčem v oblasti módy psalo opravdu hodně, tak o performanci značky Coperni, která si tak zajistila celosvětovou reklamu a pozornost.

Modelka Bella Hadid nastoupila na molo jen ve spodním prádle a tým umělců na ni nastříkával bílý latex, který postupně vytvořil neprůhlednou vrstvu a dojem šatů. Modelka pak mohla odkráčet v delším modelu s rozparkem a spadlými ramínky. Publikum bylo nadšené.

Kim Kardashian údajně zničila slavné šaty po Marilyn Monroe

Další módní moment, který zaplavil média, přinesla Kim Kardashian ve slavných šatech po Marilyn Monroe. Vynesla je na Met Gala 2022 a byly s tím prý značné problémy.

Musela do nich hodně hubnout a navíc proběhly informace, že je zničila. Nakonec se ale Kim Kardashian zastali přímo zástupci americké společnosti Ripley's Believe It Or Not!, která šedesát let staré šaty ušité na míru Marilyn Monroe vlastní a Kim je na akci zapůjčila. Slavným šatům se přezdívá Happy birthday dress, protože v nich Marilyn Monroe zpívala přání k narozeninám prezidentu J. F. Kennedymu. Šaty zdobí tisíce krystalů.

Kylie Jenner v nádherné koruně Mugler

U rodiny Kardashian ještě zůstaneme. Sestra Kim, Kylie Jenner, všechny oslnila na slavnostním otevření výstavy Thierry Mugler: Couturissime v Brooklyn Museum.

Vynesla nádherný korzetový model šatů střihu mořská panna doplněný vysokými rukavičkami. Nejvíc ale zaujala její diamantová koruna. Veškeré utrpení, které jí tento model evidentně působil (z videí bylo patrné, že nemůže bez pomoci téměř chodit a velké stažení pasu je velmi bolestivé), stálo ale za to, rozhodně se tento kousek vepíše do historie módy.

Salma Hayek navždy krásná a stylová

Salma Hayek může být pro mnoho žen uklidněním a nadějí, že i v 56 letech lze být nádherná a velmi přitažlivá.

Na událost LACMA Art + Film Gala 2022 vynesla okouzlující model se stále ještě módním typem barevných přechodů na látce zvaným ombre. Za mne jeden z nejhezčích modelů tohoto roku, navíc na skvělé herečce.

Umělecky mimořádný kus

Tento model od holandské návrhářky Iris Van Herpen si zaslouženě získal velkou pozornost. Vynesl ho Fredrik Robertsson na Met Gala 2022.

Letošní téma bylo gilded glamour, návštěvníci tedy měli předvést něco okouzlujícího a vznešeného. Tyto šaty jsou opravdu krásným uměleckým dílem, módou, sochou i obrazem.

Lizzo jako vyvržená z kontejneru

Tady vidíme neladný a hodně diskutovaný model letošního roku. Také jsme o něm v Módním alarmu psali. Budu se tedy trochu opakovat. Zaujalo mne, že si rapperka Lizzo připadá utlačovaná, ale minimálně těmito kontejnerovými šaty utlačovala ona své okolí. Model odpovídá sebeprezentaci Lizzo. Bez soudnosti, bez vkusu, hlavně na sebe strhnout pozornost a zabírat skutečný i mediální prostor.

Lady Victoria Hervey v šatech Stylistova pomsta

Velký rozruch způsobila tímto podivným modelem britská aristokratka Lady Victoria Hervey, která si jej vzala na 75. ročník filmového festivalu v Cannes.

Šaty působily nevhodně ve všech směrech – zmuchlaná tenounká látka, prapodivný střih, spíše cáry smutně visící na vyhublém těle, které jen taktak drží na jakýchsi řetízcích. Bradavka veřejně hledící do objektivu jistě také není žádoucí módní doplněk dámy šlechtického původu. Nevhodná je i barevná kombinace šatů ve zlatavé barvě se stříbrným šperkem. Ten navíc poutá pozornost k neuvěřitelně kostnatému hrudníku, což nepůsobí příjemně. Nechápu, který stylista mohl toto dopustit, působí to opravdu jako pomsta.

Madonna v zeleném svetru válející se u psí misky

Málokdo byl médii letos ušetřen informací o tom, jak Madonna nezvládá stárnutí a mění se v bizarní verzi Marilyna Mansona. Model v zeleném svetříku s flitrovými minikraťásky a kozačkami nad kolena se stal slavným především kvůli tomu, že se v něm čtyřiašedesátiletá zpěvačka válela okolo psí misky, ze které nakonec zřejmě i pojedla – soudě podle videa na jejím Instagramu.

Herečka Nash a růžový útok z hlubin...

Útok z hlubin módního pekla. Tento model, který vynesla herečka Niecy Nash na letošních Oscarech, je ukázkou téměř všech módních neduhů. Pokud je člověk menší a silnější, není chytré na sebe navrstvit hromady tuhého saténu našitého navíc do divokých volánů, asymetrických tvarů a ještě s rozparkem odhalujícím víc, než je vkusné k věku a postavě nositelky.

Billie Eilish zaujala, ale neoslnila

Temný a trochu odbytě vyhlížející model vynesla na Oscarech 2022 zpěvačka Billie Eilish a opět se o ní hodně psalo. V něčem navázala na kontejnerový styl kolegyně zpěvačky Lizzo. Na druhou stranu se konkrétně u ní dá pochopit, že při tak velké a neustálé mediální pozornosti už toho má někdy dost a pojme šaty i takhle...

Podívejte se na módní přehlídku, kterou sestavila Anna Tejklová:

Sdílejte článek
Štítky móda Madonna Marilyn Monroe herec Billie Eilish Thierry Mugler oděv Kim Kardashianová Kylie Jennerová Salma Hayeková Bella Hadidová Anna Tejklová Módní alarm Niecy Nash

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.