Móda a krása

27. března 2022 05:25

Petra Kloidová

To nejlepší z fashion weeků: Co budeme nosit za rok? Mini a růžovou!

Konec módních týdnů s sebou přináší vždy módní bilanci. Co budeme nosit za rok touhle dobou? Trendy se nesou v barvách, ale i materiálech. Vrací se kožich stejně jako mini!

New York, Londýn, Miláno, Paříž. Zásadní města módy a módní metropole, kde se potkávají módní nadšenci, aby si potvrdili, či vyvrátili estetiku budoucích let. Zatímco se New York vyladil do dekadentní černé kůže a minimalismu obecně, Miláno vystřízlivělo kvůli počínající válce na Ukrajině a Paříž se zastavila v čase. Jak vypadají trendy nastávající zimy?

Růžová a další

Zatímco Proenza Schouler a Michael Kors vsadili na zemité barvy, jiné módní domy sáhly po temných odstínech. Černá k zimě patří, překvapí však masivní příchod růžové. Růžová bude jednoznačně velkým trendem budoucí zimy. A půjdeme rovnou do těch nejvýraznějších odstínů. Růžovou využil například Versace, zatímco Valentino do ní oblékl v podstatě polovinu modelek. Jeho odstín růžové už má dokonce oficiální přízvisko „valentino“. Červená je další barvou, která dominovala, ať už v monochromatickém outfitu nebo v detailech či doplňcích. Živá žlutá a lahvově zelená rozhodně nepatřily mezi outsidery.

Návrat mini je už teď kultovní

Návrat módy nového milénia se odráží i v obrovském trendu minisukní. Ty najdete opravdu všude od Versace až po Chanel. Už teď je však kultovní ta od značky Miu Miu, která, mimochodem, celou nejnovější kolekci zrecyklovala. Minisukně je extrémně krátká a vypadá jako ustřižená nůžkami na papír. Módní show Miu Miu byla inspirovaná tzv. preppy stylem, který se do módy vrací! Alespoň přes oblečení tak někteří z nás mohou zavzpomínat na školní období.

Extravagantní kožichy a výrazná ramena

O něco menší radost měli a mají vegani. Kožichy a velké siluety v zimních měsících se vrací. Dvojice Dolce a Gabbana se na výrazných ramenech a extravagantnímu chlupu rozhodla postavit celou kolekci. Extravagance jim není cizí a v tomto roce se trochu vymykala jiným módním show. Balenciaga podobně vsadila na široká ramena, která jsou už trendem několika předchozích let.

Černá a malé černé

Černá se samozřejmě nikam nevytratila. Návrháři si ale zazpomínali na velký trend dámských šatů „malé černé“ a teď se k nim vracejí. Šaty, které nejsou dlouhé, ale jsou elegantní a hodí se na milion příležitostí? Z toho musí mít radost každá žena. Stejně tak se z módy nevytratila kůže, ať už na šatech, sukních nebo kalhotech různých barev a tvarů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.