Módní „must have“ doplňky letošního podzimu: Maxi kabelka, výrazná šála i punčochy

Každý rok milovníci módy netrpělivě čekají na období podzimu, které patří z hlediska tvorby outfitů k těm nejoblíbenějším. Vrstvení oblečení, elegance a nespočet možností, jak perfektně sladit svůj podzimní šatník... Při výběru podzimního outfitu je také důležité brát ohled na módní doplňky. Podívejte se, jaké vévodí letošnímu podzimu.

Stejně jako při výběru podzimního outfitu se vyplatí alespoň po očku sledovat týdny módy a podzimní přehlídky, kde načerpáte spoustu inspirace pro výběr vhodných doplňků. Množství známých módních řetězců se totiž inspiruje právě u kolekcí velkých módních domů a silné trendy se tak dají z fashion weeku krásně vysledovat.

Abyste měli trendy šatník, nemusíte ho každé období obměňovat, ale stačí ho vždy doplnit o aktuální módní doplňky. Podívejte se, které doplňky jsou in.

Velká kabelka

Loňský rok to byly především kabelky extrémně malých rozměrů, do kterých stěží vtěsnáte telefon a klíče. Letos je to ale naopak, o slovo se totiž hlásí kabelky maxi rozměrů, do kterých se vám vejde téměř vše. Kabelky maxi rozměrů už nyní můžete vidět na ulicích u spousty žen, nejčastěji se jedná o ty velké prošívané.

Rudá barva

Červená barva je barva symbolizující vášeň a sílu. Právě tato barva patří odjakživa mezi ženami k velmi oblíbeným. Barva, kterou nadšenci do módy buď milují, nebo nenávidí, se během letošních týdnů módy objevila hned u několika světových značek. Do svých kolekcí ji zakomponovaly světové módní domy jako Prada, Gucci, Stella McCartney či Bottega Veneta. Ať už se bude jednat o tu korálovou, jahodovou či karmínovou, nebojte se svůj na první pohled nudný outfit rozbít doplňkem v jednom z odstínů rudé barvy.

ČTĚTE TAKÉ: 10 nej módních investic: Nákup těchto luxusních kabelek, šperků či bot se vyplatí

Punčochy a nadkolenky

Módní návrháři do svých letošních podzimních a zimních kolekcí zakomponovali také punčochy a nadkolenky. A jak si můžete všimnout, tento módní trend se nese velké oblibě. Nejen na přehlídkových molech se můžete setkat s tím, že z každých druhých kozaček vyčnívají nadkolenky či nápadité punčochy. Pokud tedy chcete outfit ozvláštnit, tak tento trend je jasnou volbou.

Sponky

Už během loňského roku si trend sponek ve vlasech oblíbilo velké množství žen a není se čemu divit. Pokud nejsou sepnuté vlasy do culíku nic pro vás a upřednostňujete spíš rozpuštěné kadeře, sponky jsou ve vašem případě tou správnou volbou. Nejenže vám vlasy během větrných podzimních dní nepolezou do obličeje, ale díky sponce bude váš účes stylový a zajímavý.

Brože

V tomto případě se nejedná pouze o podzimní trend, i když právě na kabátu, saku, svetru, košili či čepici vypadá vůbec nejlépe. Řeč je o broži, kterou měly dříve v oblibě především starší dámy, v dnešní době se jedná ale o oblíbený módní kousek všech věkových kategorií. Pokud jste milovnice luxusu a potrpíte si na kvalitu, opravdu nádherné brože nabízí značka Saint Laurent, pro kterou je typický monogram třech písmen YSL, či značka Dior, pro kterou je typický monogram CD. Pokud si naopak na luxusní značky nepotrpíte, brože můžete sehnat v nejrůznějších obchodech s oblečením, bižuterií či vintage shopech.

Čtěte také: Oblékejte se jako zbohatlíci. Trend Old Money Aesthetic ukazuje návrat staromódního luxusu

Minimalismus

Velká loga, kombinace několika barev či barevné vzory u těchto kabelek nenajdete. Pokud máte rády spíše jednoduchost a módní výstřelky nejsou nic pro vás, zkuste se při výběru podzimní kabelky inspirovat například u značek Hermés, Bottega Veneta či Céline. Stejně jako minulý rok se letošní kolekce podzim/zima těmto značkám obzvláště povedly a ocení je právě i milovníci minimalismu.

Maxi šála

S nízkými teplotami se postupně vrací trend šál. Nejedná se ale pouze o jednobarevné slabé šály, ale opět začínají dominovat zejména ty veselé, barevné, které zahřejí a celkový outfit krásně oživí. Pokud máte tedy zrovna jednobarevný outfit, nebojte se ho oživit šálou se vzory, ať už to budou vzory menší, či větší, meze se v tomto případě rozhodně nekladou.

Podívejte se na přehlídku návrhářky Vandy Jandy během pražského Fashion Weeku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.