Oblékejte se jako zbohatlíci. Trend Old Money Aesthetic ukazuje návrat staromódního luxusu

Aktuální módní trend Old Money Aesthetic představuje styl oblékání inspirovaný bohatými rodinami. Typickou představitelkou této módy je například Jackie Kennedy nebo princezna Diana. Dávku inspirace najdete také v seriálu Super drbna.

Móda Old Money Aesthetic představuje především luxusní styl oblékání, který dbá na kvalitu látek a materiálů. Značky v tomto případě ale nekřičí a nikdy se na nás na první pohled nehrnou obrovská loga módních návrhářů. Je to takzvaný tichý luxus. Typickými doplňky jsou drahé kabelky a velké sluneční brýle k perfektně padnoucím kouskům oblečení.

Mohlo by vás zajímat: 10 nej módních investic: Nákup těchto luxusních kabelek, šperků či bot se vyplatí

Odkud se vzal název Old Money?

Pojem „Old Money“ představuje rodiny z vyšší společenské vrstvy, které získaly nebo získají dědictví. Perfektním příkladem jsou například postavy ze seriálu Super drbna. Jejich styl oblékání přesně koresponduje s tímto módní stylem.

Čtěte také: Máte plný šatník a stále nic na sebe? Chybí vám tyto základní kousky za hubičku

@ilaydasherifi the types of outfits I would wear if I was a rich girl in NY 🌆🏇🤎 #fyp #oldmoneyaesthetic #gossipgirl #outfitideas #classyoutfits ♬ original sound - Melania Trump ICONIC 🤍

Typickou ikonou pro styl Old Money Aesthetic je například Jackie Kennedy nebo princezna Diana. Aristokrati či velmi majetné rodiny jsou hlavní inspirací tohoto trendu, který aktuálně dobývá svět internetu. Hashtag #oldmoney na TikToku nasbíral přes 8,6 miliard zhlédnutí. Zejména mladí lidé kupují luxusní oblečení klidně i z druhé ruky. Investují do kvalitních kousků, které dodají jejich outfitu potřebný dojem člověka, pro kterého nejsou peníze problém.

Typické prvky

Mezi typické módní hity patří například pletené svetříky, kraťasy či vesty. Nepostradatelným základem jsou bílé košile, čelenky, mokasíny, sukně a saka. Dalším nepostradatelným kouskem jsou také vysoké jezdecké boty. Většina dcer zbohatlíků totiž jezdí na koni či hraje tenis. Bílé a neutrální odstíny tomuto trendu vévodí ze všeho nejvíc. Nesmíme zapomenout také na perlové náhrdelníky či náušnice, saténové šátky nebo polo trička.

Mohlo vám uniknout: Trendy sukně letošního léta: Vsaďte na denim, satén nebo boho styl

Jedná se o uniformní modely, které se dají dobře kombinovat. Inspirujte se například kapsulovým šatníkem. V tomto případě nejde o kvantitu, ale kvalitu. Raději pár, ale opravdu velmi kvalitních kousků, které se dají dobře ladit na několik různých způsobů. Nejčastěji se jedná o oblečení z dílny luxusních módních domů.

Jaké jsou největší módní přešlapy Čechů?

Sdílejte článek
Štítky Princezna Diana trendy oblékání módní trendy Jackie Kennedy outfity Chanel móda luxusní móda Old Money Aesthetic

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.