Máte plný šatník a stále nic na sebe? Chybí vám tyto základní kousky za hubičku

Každá žena občas touží po oblečení, které bude trendy a z něhož se bude moci těšit několik let, aniž by vyšlo z módy. I se skromným rozpočtem se můžete být styloví a módní kousky mezi sebou různě kombinovat, aby nebyly nudné a vypadaly stále moderně. Co by vám v šatníku rozhodně nemělo chybět?

Minimalistický šatník, který je tvořený promyšleně vybranými, nadčasovými a kvalitními kousky oblečení, které nikdy nezklamou a dají se mezi sebou nekonečně kombinovat. To je snem každé ženy. Tady je pár příkladů, jak si ho jednoduše splnit.

Bílá košile

Bílá bavlněná košile klasického střihu v projmuté nebo volnější verzi se vám v šatníku rozhodně neztratí. Kombinovat se dá téměř se vším a při výběru těch správných doplňků nikdy nudná nebude. Pokud máte dny, kdy nevíte, co si obléct na sebe, sáhněte po bílé košili, přidejte pásek a padnoucí kalhoty a outfit, který vás spolehlivě zachrání, je na světě.

Jednoduché tričko

Jednoduché tričko, zejména bílé barvy, je absolutní stálice, přeživší všech módních trendů a ztělesnění slova „in“. Zkrátka nestárnoucí klasika, která sluší každé generaci. Dá se nosit na x způsobů a kombinovat téměř se vším. Ať už se rozhodnete jít na slavnostní příležitost, obyčejnou procházku, do práce, či do školy, můžete po tomto kousku, který stojí pár korun, sáhnout.

Padnoucí džíny

Najít ideální džíny nemusí být vždy jednoduché, pokud se vám to ale podaří, máte téměř vyhráno. Padnoucí kalhoty by měly sedět podle typu postavy a tvarovat by měly hlavně pozadí. Výše pasu nebo šířka nohavic jsou záležitostí vkusu nositelky. V poslední době jsou trendy především volné džíny typu baggy či boyfriend. Pokud se vám modrá barva omrzela, zvolte šedou či černou, která zvládne i menší společenskou příležitost.

Oversize i crop svetr

Svetry jsou základním kouskem každého dámského šatníku. Především v zimě umějí zahřát, jsou pohodlné a při správném výběru dokážou dodat outfitu ten správný šmrnc. Už několik let jsou oblíbené takzvané oversize svetry, pro které je typický volný střih a kupují se většinou ve větších velikostech.

Poslední rok se ale stal trendem také přesný opak, a to crop svetr, jenž je velmi krátký a perfektně se k němu hodí kalhoty či sukně s vyšším pasem. Svetr si můžete koupit například vlněný, ten je z velmi kvalitního materiálu, a tak se do něj skutečně vyplatí zainvestovat. Pokud se vám ale zdají vlněné svetry příliš drahé, lze sehnat i kousky z jiných materiálů, které zahřejou a rozhodně nestojí majlant.

Sako

Hodí se prakticky ke všemu a právem tak patří mezi základní pilíře šatníku žen i mužů. Oblíbeným se stalo především díky módní ikoně Coco Chanel. Jestli bude sako volnějšího střihu, nebo projmuté, je jen na vás. V módě je už několik desítek let a jen tak se to nezmění.

Kupovat si ho nemusíte jen u proslulé francouzské značky Chanel. Velké množství krásných sak, které mohou být taktéž od luxusních značek, nabízí čím dál tím více second handů. Tento módní kousek dokáže perfektně skrýt veškeré nedostatky nebo naopak zvýraznit štíhlý pas.

Zkuste si vytvořit ze staré košile nový kousek:

Pouzdrová sukně

Letošní rok budete tento módní kousek vídat téměř všude. Ať už půjde o sukni ultra krátkou, pouzdrovou, či ultra bokovou, ani s jednou nešlápnete vedle. Nemusíte si pořizovat hned tu od italské značky Miu Miu, která své přehlídky věnovala právě jim a postarala se o jejich opětovné zviditelnění. Také spousta jiných módních řetězců je bude nabízet za příznivé ceny, které vás rozhodně nezruinují. Sukni můžete nakombinovat s ležérním trikem, ale i s elegantní halenkou či bílou košilí.

Malé černé

Herecká a módní ikona Audrey Hepburn už kdysi věděla, co je „in“ a jen tak nevyjde z módy. Vděčíme jí za rozšíření fenoménu jménem malé černé šaty, které byly hereččiným poznávacím znamením. Chcete-li vypadat elegantně jako Audrey a především ušetřit čas při výběru vhodného modelu na společenskou událost, vložte svou důvěru do ikonických malých černých šatů pouzdrového střihu s délkou nad kolena.

Lodičky nebo mokasíny

Lodičky jsou typ obuvi, která krásně zvýrazní dámské nohy a zároveň přidá na eleganci. Jestli se rozhodnete zainvestovat právě do podpatků, volte nude odstíny. Právě ty se totiž hodí ke všemu – využijete je ke kalhotám, sukním, šatům i džínům. Zda se bude jednat o podpatek jehlový, nižší nebo širší, necháme na vás.

Ženy, které podpatkům z nějakého důvodu neholdují, mohou zvolit jejich alternativu. Nejlepší náhradou jsou v tomto případě mokasíny či baleríny. Zejména pro letošní podzim se staly zásadní obuví právě mokasíny. V obchodech jich najdete nepřeberné množství. Nejstylovější jsou především robustní s tlustou podrážkou, kterým se říká chunky. Mokasíny si v poslední době kromě žen oblíbili i pánové – a není se čemu divit. Málokterá obuv se hodí k ležérnímu, ale i formálnímu outfitu právě tak dobře jako tato.

Bílé tenisky

Pokud nemáte v oblibě podpatky ani mokasíny, skvělou alternativou pro vás budou tenisky. Zvolte ty v bílé barvě, které se hodí takřka ke všemu. Ať už si vyberete kožené, sportovní, či látkové, nesáhnete vedle. Nemusíte ani nutně volit ty, které jsou opatřené značkou.

Doplňky

Ve chvíli, kdy si myslíte, že váš outfit není ničím zajímavý, nebojte se sáhnout po doplňcích, jež outfit perfektně pozvednou. Ať už se jedná o šperky, kabelky, pásky, sluneční brýle, nebo v zimě třeba čepice či rukavice, při správném zkombinování s oblečením i z na první pohled nudného outfitu doplňky vykouzlí perfektní look, který si následně zamilujete.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.