Trendy podzimní kabáty inspirované celebritami. Letos frčí kůže a baloňáky

A je to tu zase! Období vrstvení, ve kterém tvoří základ lehký kabátek. Na podzim se bez takového kousku zkrátka neobejdete. Jaký by vám letos neměl chybět ve skříni? Inspirujte se stylem světových hvězd a vyberte si pro sebe ten pravý.

Podzimní kabátek je doslova „must have“. Na výběr máte bezpočet stylů, barev i délek. Pokud však toužíte držet krok s aktuálními trendy, jsou pro vás důležité následující informace.

Mohlo by vás zajímat: Monokl, starší ženy i africké kořeny. London Fashion Week je plný extravagance

Letošnímu podzimu vévodí kůže

Nebojte se v tomto směru experimentovat a pohrát si i s výběrem barev. Klasika v podobě černé nikdy nevyjde z módy. Výhodou tohoto odstínu je navíc jeho skvělá kombinovatelnost. Hodí se zkrátka ke všemu. Módní ikona Emily Ratajkowski vás ale přesvědčí o tom, že stylová budete i v oprýskaném koženém kousku.

Držte se zemitých odstínů

Zpěvačka Kylie Minoque vynesla kabátek v zelenkavém odstínu a za nás vypadá naprosto skvěle. Při výběru barev mějte na paměti to, že by vám kousek měl dobře ladit s oblečením, které už máte. Na podzim jsou ideální barvy jako krémová, hnědá, žlutá, zelená, bílá či černá.

Čtěte také: Nový módní trend: Slavné ženy vyráží do společnosti ve spodním prádle

Baloňák či trenčkot, to je oč tu běží

Baloňák, což je české označení pro trenčkot, by měl být nepostradatelnou součástí šatníku každé ženy. Tento střih kabátů byl po několik desetiletí oblíbenou součástí dámského i panského odívání. Bylo tomu tak až do 20. století a v posledních letech hlásí opět velký návrat. Jeho střih lichotí každé postavě, jelikož hezky zvýrazňuje siluetu díky pásku uvázanému v pase. Inspirujte se například stylem modelky Rosie Huntington-Whiteley.

Praktičnost nadevše

Trenčkot je plášť, který byl měl splňovat především praktickou funkci. Vyrábí se z odolného materiálu, jako je například kůže, bavlna, popelín či vlna. Tkanina by měla být odolná vůči vnějším vlivům. Typickou vlastností je například nepromokavost. Své o tom ví například i modelka Hailey Bieber.

Mohlo vám uniknout: Trendy líčení inspirované kávou. Vyzkoušejte latte make-up a buďte jako hvězda

Klasikou nic nezkazíte

Trendy budete i v klasickém prodlouženém kabátku. Inspirujte se například modelkou Irinou Shayk, která v jednom takovém odvedla svou dceru do školy. Sama se přitom vyladila do stylu školní uniformy a za nás jde rozhodně o trefu do černého. Klasické, elegantní a sexy zároveň.

Móda překračuje hranice všemi směry:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.