Celebrity

28. května 2023 11:30

Tomáš Durčák

Zpěvačka Kylie Minogue porazila rakovinu. Kvůli ní však nestihla mít vytoužené děti

Australanka Kylie Ann Minogue (55) si během své kariéry vysloužila titul „královna popu“. A to i přesto, že její kariérní začátky najdeme u herectví. Její veleúspěšnou hudební cestu však v mladém věku pozastavila rakovina prsu, která ji svými následky navždy změnila život.

Kylie se do své hudební kariéry naplno obula ještě před tím, než oslavila své 20. narozeniny. Hned její úplně první zveřejněný singl „Locomotion“ zaznamenal roku 1987 obří úspěch, přinesl jí smlouvu s nahrávacím studiem, a dokonce se zpětně stal nejprodávanějším hitem celých 80. let v Austrálii. Nadějná zpěvačka vyrazila za svými novými producenty do Londýna, aby zde dali dohromady nové skladby.

Přečtěte si také: Hvězda seriálu Ženatý se závazky se loučí. Kvůli nemoci končí s veřejným životem

Producenti však na příjezd mladičké Australanky zapomněli, a tak pro ni museli nějakou skladbu připravit doslova na poslední chvíli. Takže zřejmě nejznámější skladba Kylie Minogue „I Should Be So Lucky“ nakonec vznikla zcela spontánně během pouhých 40 minut. Ta již zaznamenala mezinárodní úspěch a připravila skvělou půdu pro zpěvaččino první album Kylie, které si tak trochu nadělila k 20. narozeninám.

Rakovina Kylie stopla kariéru i myšlenky na rodinu

Odsud její kariéra nabrala strmý směr vzhůru a během 90. let se Kylie stala globálně známou popovou zpěvačkou. Zvrat přišel až v roce 2005. Tehdy 36letá zpěvačka se dozvěděla, že má rakovinu prsu v pokročilejším stadiu a musí ihned nastoupit na léčení. Zrušila tak celé své plánované turné, aby mohla podstoupit operaci, chemoterapie a další léčbu.

Turné Kylie Minogue v roce 2014:

Její rekonvalescence se protáhla i do dalšího roku, avšak i přes zrušení všech koncertů Kylie nadále produkovala hudbu. Těšila se rovněž velké podpoře ze strany svých fanoušků – podpořil ji dokonce i tehdejší australský premiér John Howard. Když se zhruba rok a půl po své operaci Kylie Minogue chystala vrátit zpět ke koncertování, prohlásila, že chemoterapie je jako „zažít na vlastní kůži atomovou bombu“.

Doktoři původně rakovinu špatně diagnostikovali

Až v roce 2008 pak v talkshow Ellen DeGeneres zpěvačka popsala, že jí doktoři zpočátku omylem rakovinu neodhalili. „I když má na sobě někdo bílý plášť a používá velké zdravotnické přístroje, ještě to neznamená, že má pravdu,“ prohlásila australská hvězda, která dodala, že tímto prohlášením veřejnost nechce strašit, ale pouze konstatuje fakta na základě vlastní zkušenosti.

„Vždy musíte naslouchat své intuici, a pokud máte jakékoli pochybnosti, znovu se vraťte,“ popsala Minogue v talkshow rozhodnutí, díky kterému jí doktoři nakonec rakovinu odhalili včas. Zdárná porážka zhoubné choroby si však na životě slavné zpěvačky vybrala svou daň – myšlenky na založení rodiny a vlastní děti musely jít navždy stranou.

Boj s nemocí zpěvačce vzal naději na vlastní děti

„Když mi rakovinu diagnostikovali, bylo mi 36. Což už je na rovinu poměrně pozdní věk na první dítě,“ konstatovala Kylie v roce 2019 pro Sunday Times Style a dodala, že tato diagnóza „všechno změnila“ a vlastní děti byly během léčby tím posledním, na co myslela. Svůj bezdětný osud nicméně přijala se vztyčenou hlavou a dodnes zůstává optimistkou.

„Nechci na tom v hlavě neustále lpět, ale někdy si říkám, jaké by to asi bylo být matkou. Všichni mi říkají, že mám i nyní různé možnosti, nicméně sama si nejsem jistá. Dnes je mi 50 a beru svůj život s mnohem větším klidem,“ popsala v rozhovoru Kylie. „Nemůžu říct, že zpětně ničeno nelituji, ale kdybych se neustále v lítosti utápěla, jen velmi těžko bych se s něčím takovým dokázala vyrovnat. Jdu na to tedy filozoficky – musíte přijmout, kde se v životě nacházíte a prostě pokračovat,“ dodala.

Nikdy neprovdaná, čerstvě single

Další zajímavostí ze soukromého života Kylie Minogue je fakt, že nikdy nebyla za žádného svého partnera provdaná. Nejblíže svatbě byla v roce 2016, kdy se po pár měsících vztahu zasnoubila s hercem Joshuou Sassem. O rok později však zpěvačka oznámila, že k svatbě nakonec nedošlo a jejich vztah skončil. Během 90. let a po roce 2000 chodila mimo jiné s rockerem Michaelem Hutchencem, modelem Jamesem Goodingem či hercem Olivierem Martinezem. V roce 1994 měla také krátký poměr s Jeanem-Claudem Vam Dammem (62). V letech 2018 až 2023 byl jejím partnerem kreativní ředitel Paul Solomons. Letos v únoru však bylo oznámeno, že dvojice již nadále pár netvoří.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.