Móda a krása

26. července 2023 05:30

Vanesa Havlíková

Princezna Kate jako módní inspirace. Šaty s páskem či vzory díky ní nikdy nezestárnou

Od chvíle, kdy vstoupila na scénu britské královské rodiny, se princezna Catherine stala jednou z nejvíce sledovaných a obdivovaných osobností módního světa. Svým elegantním a jedinečným stylem inspiruje denně ženy po celé planetě. Jaké šaty díky ní nikdy nezestárnou?

Princezna Kate nejvíce nosí elegantní oblečení, které často kombinuje s dostupnými kousky. Poukazuje tak na to, že móda nemusí být pouze o luxusu, ale především o smyslu pro styl a vhodné kombinaci.

Podívejte se, jak zhodnotila módní návrhářka korunovaci Karla III.:

Barvy jako poznávací prvek Kate

Pokud si Kate dává při výběru svých outfitů na něčem obzvláště záležet, je to správně zvolený střih šatů a jejich barva. Princezna z Walesu má barvy ve velké oblibě a ukazuje, že se ženy nemusí bát nosit pouze černou a bílou.

Mohlo by vás zajímat: Barvy dokážou ovlivnit náš styl i emoce. Stylistka radí, jak je správně kombinovat

Oblíbila si jak klasické neutrální odstíny, jako je černá, šedá a béžová, tak jasnější tóny, které jí velmi sluší. Její šatník je vyvážený a různorodý, což jí umožňuje zvolit vhodný outfit pro různé příležitosti.

Pouzdrové šaty a model s páskem

Pouzdrové šaty jsou určené především pro dámy, které mají štíhlou siluetu. Hodí se téměř na každou příležitost a mají obvykle délku ke kolenům, přičemž spodní lem je rovný nebo mírně rozšířený. Právě tento elegantní kousek v šatníku nosí Kate velmi často.

Přečtěte si také: Kate Middleton už poněkolikáté ve stejném šperku. Je cenově dostupný a má skrytý význam

Princezna z Walesu ráda sáhne také po šatech ozvláštněných páskem. Ten na první pohled i velmi obyčejnému outfitu přidá na eleganci, zvýrazní ženské křivky a vyšperkuje celkový look.

Udržitelnost a vzory

Catherine je známá také tím, že se nebojí znovu obléct šaty, které již v minulosti na veřejnost vynesla. Poukazuje tak na to, že dbá na životní prostředí, a zároveň dává ženám příklad, že móda nemusí být pouze o neustálém kupování nových kousků.

Čtěte také: Slow fashion – móda pro osvícené a sebevědomé ženy

Nebojí ale obléci ani různě vzorované šaty. Nevyhýbá se například puntíkům, které sice letos tolik trendy nejsou, díky Kate ale z módy jen tak nevyjdou. Vzorované a pestrobarevné modely nosí ráda především v létě, kdy jsou tou nejlepší volbou.

Sdílejte článek
Štítky barvy oblečení móda styl elegance šaty trend oděv udržitelná móda Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.