Barvy dokážou ovlivnit náš styl i emoce. Stylistka radí, jak je správně kombinovat

Je ráno a vy opět nevíte, co na sebe? Nejste sama! Stejný problém trápí asi tak 99 % žen. Často se stává, že skončíte u klasické černé nebo bílé a točíte pět svých oblíbených triček stále dokola. Barev se ale bát nemusíte. Zjistěte, jaká bude letos v kurzu a jak k sobě správně ladit jednotlivé odstíny.

Barvy hrají v našem životě důležitou roli. Nejenom že umí pozvednout naši náladu a ovlivnit tak naše emoce, mají vliv i na naše sebevědomí. V psychologii má každá barva svůj význam. Zelená uklidňuje a žlutá nám naopak přináší radost. To samé platí i v oblékání. Nebojte se trochu odvázat a pořiďte si do svého šatníku alespoň pár barevných kousků, které pak budete kombinovat.

Mohlo by vás zajímat: Jak se obléct na svatbu jako host? Hlavně nezastínit nevěstu a nepůsobit lacině

Správné zvolení barev, jejich odstínů, nebo dokonce designů nám pomáhá spolu dotvořit naše jedinečné módní já. To, jak se oblékáme, má velký vliv na to, jak působíme na naše okolí i sami na sebe. „Často si ani neuvědomujeme, jak významnou roli barvy v životě hrají. Tvoří silná kontrastní či harmonická spojení a jsou nositelkami neustálého sdělení pro nás samotné i okolí,“ říká módní koučka Kamila Vochodská, kterou jsme potkali u příležitosti rebrandingu Orbit díky kampani Colorfidence.

Čtěte také: Módní alarm z festivalu v Cannes: Johnny Depp byl za hvězdu, zářila i Naomi Campbell

Kombinujte chytře

Kombinování barev, vrstevní, designování – to vše ke stylovému oblékání patří. Jak můžeme díky barvám zlepšit celkový vzhled? Důležité je, abyste v šatníku měli dobrý základ, který lze jednoduše kombinovat. „Kombinatorika barev není dovednost, se kterou se každý z nás rodí. Mnoho z nás zůstává u klasických kombinací džíny, bílé triko, černé sako, tenisky. Nicméně stačí si osvojit pár základních pravidel a můžete si bez obav pustit barvy do šatníku, a jednoduše tak povýšit váš individuální styl,“ vysvětluje Vochodská.

U kombinování byste se měla řídit pravidlem tři a dost. Jako dobrý základ poslouží bílá, černá nebo šedá a tělová. Pokud si nejste jistí, které barvy se k sobě hodí, začněte přidáním jednoho výraznějšího prvku. „Obecně platí, že čím kvalitnější střih a materiál, tím více si můžeme hrát s barvami,“ tvrdí stylistka.

Barvu si vybírejte podle svého typu pleti nebo barvy očí. Skvěle se podle Vochodské kombinuje třeba hnědá se zlatou nebo šedá s fialovou. Barvou letošního léta byl zvolen odstín Viva Magenta 18-750. Jedná se o živou barvu tlumené červené, která evokuje radostnou náladu a dodává energii a sílu.

Při oblékání přemýšlejte

Až zase ráno budete stát bezradně před šatní skříní, zamyslete se nad tím, co vás ten den čeká. Důležité je pohodlí, měla byste se v tom cítit příjemně a sebevědomě, a také počasí. Není nad to zhlédnout předpověď, která vám výběr také dost usnadní. U svého outfitu nezapomínejte na doplňky, které tvoří až 80 % celkového vyznění vašeho looku.

Nemáte možnost vše hned nakoupit a obměnit šatník? Zkuste zrecyklovat starší kousky:

Sdílejte článek
Štítky barvy šatník outfity móda styl krása kombinovaní Kamila Vochodská

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.