Celebrity

22. dubna 2024 16:10

Eliška Reiglová

Princ William vysílá signály, tvrdí odborník. Naznačuje, že s Kate je vše na dobré cestě

Popularita princezny z Walesu

Princezna Catherine (42) v březnu oznámila, že absolvuje počáteční fázi preventivní chemoterapie poté, co u ní testy po lednové operaci břicha odhalily rakovinu. Princ William (41) si kvůli péči o svou manželku vzal částečné volno od pracovních povinností a na veřejnosti se neobjevoval. Jeho poslední vystoupení jsou podle expertky znakem, že je momentálně vše na dobré cestě.

„V lednu jsem v Londýně podstoupila rozsáhlou operaci břicha a v té době se mělo za to, že mé onemocnění není nádorové. Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii, a nyní jsem v počátečním stadiu této léčby,“ řekla princezna Kate ve videu adresovaném široké veřejnosti.

Jakmile byla tato informace venku, princ William mohl otevřeně říct, že se chce o svou ženu starat, pročež omezí vykonávání královských povinností na nezbytné minimum. Na veřejnosti se poprvé od jejího prohlášení objevil v polovině dubna, kdy si s nejstarším synem Georgem zašel na fotbalový zápas. Minulý týden pak přišel pomáhat na charitativní akci.

Podsouvání signálů

Podle královského experta si aristokraté dobře uvědomují, že především ve složitých časech je jejich chování pozorováno a analyzováno. To, že princ William začal vycházet na veřejnost, je podle něj znamení od královské rodiny směrem k veřejnosti, že v tuto chvíli je léčba princezny Catherine na dobré cestě.

„Královská rodina si uvědomuje, že každá věc, kterou udělá, je v jistém smyslu také sdělením. Nešlo jen o to, že se s Georgem objevili při nějaké příjemné příležitosti. Šlo o to vyslat signál, že jde o běžnou záležitost, ke které se nyní mohou vracet,“ řekl Richard Fitzwilliams deníku The Sun.

Pomalý návrat k normálu

Jednoduchá je podle odborníka také odpověď na otázku, proč na tak uvolněnou akci, jakou je fotbalový zápas, který spadá mezi volnočasové aktivity, nešla i princezna. Její přítomnost by mezi lidmi totiž mohla vyvolat dotazy, zda není připravená už také na vykonávání královských povinností. Nemohla by pak navíc znovu na delší čas zmizet, aby se opět nezačalo spekulovat.

„Kdyby tam byla Catherine, bylo by to fantastické, ale to nikdo nečeká. Lidé by to nečekali ani po jejím natočeném poselství, které je podle mého názoru nejodvážnějším, jaké kdy veřejná osoba v Británii ohledně vlastního zdraví učinila,“ dodal Fitzwilliams s tím, že William začíná pomalu ale jistě dávat najevo, že zanedlouho bude znovu pracovat na plný úvazek.

Čtěte také: Nejoblíbenějším členem královské rodiny je princezna Kate. Určitá skupina ji ale nemá ráda

„Víme, že William se brzy vrátí ke královským povinnostem. Královská rodina ho očividně potřebuje. Je zřejmé, že se o děti stará, jak jen to je možné. Tím, že už se objevil na veřejnosti, vyslal lidu zprávu, že některé věci už probíhají víceméně normálně. A v tomto duchu bude pravděpodobně také pokračovat, časem i s manželkou,“ dodal.

Ohledně princezny Catherine se množily dezinformace:

Sdílejte článek
Štítky rakovina Richard Fitzwilliams Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu signály

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.