Celebrity

25. března 2024 10:56

Eliška Reiglová

Meghan a Harry se o rakovině Kate dozvěděli z internetu. Nejsou věrohodní, říká expert

V pátek princezna Catherine (42) zveřejnila předem nahraný vzkaz, v němž oznámila, že má rakovinu a podstupuje chemoterapii. V týž den, kdy se zprávu dozvěděla veřejnost, se ji dozvěděli také princ Harry (39) a Meghan Markle (42). Podle experta na královskou rodinu nebyli s informací předem obeznámeni jednoduše proto, že se svým chováním v předchozích letech připravili o důvěru.

V lednu princezna Catherine podstoupila operaci v oblasti břicha, po níž testy odhalily přítomnost rakoviny. „Můj lékařský tým mi proto doporučil, že bych měla podstoupit preventivní chemoterapii a nyní jsem v raných fázích této léčby,“ sdělila princezna otevřeně ve videu, které královská rodina v pátek zveřejnila.

Informace o nemoci Kate byla pro veřejnost šokující, konspirační teorie na sítích utichly a lidé začali princezně posílat slova podpory. Mezi nimi i princ Harry a Meghan Markle. „Přejeme Kate, aby se uzdravila a aby se tak stalo v soukromí a klidu,“ napsali manželé. Ti se o nemoci své švagrové dozvěděli také až z videa a podle experta na královskou rodinu to má pochopitelný důvod.

Čtěte také: Spojí rakovina znesvářené bratry Harryho a Williama? Meghan přeje princezně Kate hodně sil

Nulová důvěra

„Mezi bratry je hluboký rozkol - to víme. Víme také, že spolu zřejmě už mnoho měsíců nemluvili, a důvodem je samozřejmě to, že Harry a Meghan už asi čtyři roky způsobují královské rodině jeden problém za druhým, a tak se jim nedá věřit. William jim nevěří a má k tomu dobrý důvod,“ řekl deníku The Sun Richard Fitzwilliams.

Jmenovitě Fitzwilliams zmínil například rozhovor manželů s Oprah Winfrey, jejich dokument na Netflixu, knihu Náhradník a různá interview, která princ Harry před jejím vydáním poskytoval. „Neexistoval důvod, proč by na rodině vydělávali, ale bohužel je to to jediné, co jim opravdu nese hodně peněz,“ konstatoval.

Čtěte také: Kvůli rakovině Kate ztichlo celé město. Takovou míru empatie jsem nezažil, popsal historik

Vzhledem k minulosti se tak Kate a William mohli pochopitelně obávat, že pokud Harryho a Meghan o nemoci informují předem, budou to právě oni, od koho informace unikne ještě předtím, než se rodina stihne připravit. Ochranu soukromí považují přitom za důležitou i proto, že stejně jako u krále
Karla III., ani u princezny nebyla veřejnost obeznámena s tím, jakým typem rakoviny trpí.

Podívejte se, jak princezna Kate informovala o své nemoci:

Sdílejte článek
Štítky nemoc rakovina princ Harry Meghan Markle nedůvěra Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.