Celebrity

11. března 2024 12:40

Eliška Reiglová

Úpravy na fotce princezny Kate vyvolaly nedůvěru. I já občas experimentuju, reagovala

Kromě britské královské rodiny zveřejnily snímek princezny Kate (42) s jejími dětmi také světové agentury. Ty ho ale později stáhly, protože nese známky digitálních úprav, kterých si všimli i samotní příznivci monarchů. Podle experta mohou úpravy vyvolat v lidech pochybnosti, zda se dá ještě věřit zprávám z královské rodiny, obzvlášť těm o zdravotním stavu princezny.

Princezna Catherine v lednu podstoupila operaci v oblasti břicha a od té doby po ní nebylo ani vidu, ani slechu. To se dalo předpokládat, protože Kensingtonský palác dopředu informoval, že se Kate ke královským povinnostem vrátí nejdříve okolo Velikonoc. Přesto si fanoušci dělali o manželku prince Williama obavy.

Čtěte také: Chtěla žít jak princezna na zámku, ale skončila v „chatrči“. Meghan závidí Kate, říká expertka

Zatímco v České republice se Den matek slaví v květnu, ve Velké Británii připadá na 10. března. Při té příležitosti královská rodina zveřejnila nový snímek Kate s jejími třemi dětmi – princem Georgem, princeznou Charlotte a nejmladším princem Louisem. Následně ho zveřejnily také světové agentury a lidé měli radost, že o princezně konečně něco ví.

Radost ovšem rychle přešla v další starost ve chvíli, kdy agentury Reuters, AP a AFP fotografii stáhly s tím, že nese známky digitálních úprav. Těch si koneckonců všimli i samotní fanoušci. Kate má vyretušované prsteny a nesedí jí zip, Charlotte má zase rozmazanou sukni a chybí jí část rukávu. To může podle experta na královskou rodinu poškodit její pověst a zničit důvěru lidu.

Narušená důvěra

„Královská rodina se tím dost poškodila. Věděli, že o každou fotografii Kate bude velký zájem. Jejich problém spočívá v tom, že lidé budou nyní pochybovat o tom, zda jim lze věřit, až příště zveřejní aktuální informace o jejím zdravotním stavu,“ řekl Peter Hunt v rozhovoru pro deník Daily Mail s tím, že monarchy nyní čekají náročné časy.

Mohlo by vás zajímat: Bývalá učitelka se dala na pečení. Teď vytváří dorty pro královskou rodinu

Slova Hunta potvrdil také královský zpravodajec Richard Palmer. „Na sociálních sítích se v posledních týdnech o princezně z Walesu psalo hodně šílených věcí, ale rozhodnutí několika zpravodajských agentur odstranit fotografii s odůvodněním, že se zdá být zmanipulovaná, je skutečnou kontroverzí. To, co mělo sloužit k utlumení hysterie, je přilitím oleje do ohně,“ doplnil.

Nečekaná omluva

Kate a William ohledně úprav na fotografii několik hodin mlčeli a předpokládalo se, že v tom budou pokračovat. Koneckonců se v prosinci nijak nevyjádřili ani k nešťastné úpravě vánočního rodinného portrétu, na němž princ Louis postrádal rovnou celý prst. Nakonec se ale ke kontroverznímu snímku vyjádřila samotná princezna.

„Jako mnoho amatérských fotografů i já občas experimentuji s úpravami. Tímto bych se chtěla omluvit za případné zmatky, které způsobila rodinná fotografie, kterou jsme včera sdíleli. Doufám, že všichni oslavující měli šťastný Den matek,“ napsala Kate Middleton na sociální sítě.

Nejen princezna Kate se ukázala na veřejnosti, ale i Karel III. už údajně začal pracovat:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.