Bývalá učitelka se dala na pečení. Teď vytváří dorty pro královskou rodinu

Dvojnásobná maminka Siama Ali to díky své lásce k pečení dopracovala až do Buckinghamského paláce. Talentovaná cukrářka vytváří úžasné dorty, které oslnily i členy královské rodiny.

Někdy vás i nešťastná náhoda může přivést ke snové budoucnosti. Přesně to je příběh bývalé učitelky Siama Ali, která se s láskou k pečení zkrátka narodila. Už jako malá holčička trávila čas v kuchyni, kde v doprovodu své maminky vytvářela své první kulinářské umění. To ještě ale netušila, že v budoucnu její kroky povedou až směrem ke královské rodině.

Mohlo by vás zajímat: Princezna Kate rozněžnila fanoušky přezdívkou pro Louise. Podobná se používá i u nás

Její život se otočil o 180 stupňů v roce 2014, kdy si přivodila zranění zad. To ostatně zapříčinilo i konec její několikaleté učitelské kariéry. A právě zde nastal zlomový okamžik jejího života, protože se rozhodla, že se své vášni pro pečení začne věnovat naplno.

Risk se vyplatil

Siama musela vykročit ze své komfortní zóny a začít rozjíždět svůj vlastní byznys. „Ocitla jsem se na rozcestí, kde jsem si musela vybrat buď bezpečnou a známou cestu nebo vzrušující nejistotu vášně, která naplňovala mé srdce radostí. Rozhodla jsem se zariskovat a vzdát se stabilní práce učitelky a ponořit se po hlavě do světa pečení,“ vysvětlila talentovaná cukrářka.

Čtěte také: Nejlahodnější dorty pro každou příležitost

Tento krok se později ukázal jako správný, jelikož se objednávky začaly doslova hrnout. Zájem o dorty přicházel nejenom z Anglie, ale z celého světa. „Najednou jsem pekla dorty na prestižní představování nového parfému Dior. Být na takové události a vidět, jak zákazníci a profesionálové v oboru obdivují mé dorty, bylo neuvěřitelné,“ rozplývala se Siama. Kromě toho se její výtvory staly součástí nejrůznějších charitativních akcí, kdy získané finanční prostředky z prodeje dortů putovaly na pomoc potřebným.

Pozvání od královské rodiny

Další neuvěřitelný milník v kariéře přišel v roce 2020, kdy se na její výstavě dortů v Bradfordu objevil princ Williamprinceznou Kate. Ti byli z jejích dortů tak nadšení, že jí následně zaslali děkovný dopis spolu s pozváním do královské zahrady.

Jedinečnou příležitost dostala znovu, když obdržela královskou zakázku na dort pro královnu. Tu však navzdory obrovské cti musela odmítnout, protože už slíbila pečení svatebního dortu na jinou akci. „I když to byla úžasná příležitost, držím se pevně svých hodnot a závazků. Nesnesla bych pomyšlení, že bych nechala nevěstu a ženicha bez dortu v tak důležitý den,“ vysvětlila na závěr cukrářka, které trvá dokončení jednoho dortu v rozmezí tří až pěti dnů.

Vyzkoušejte nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.