Celebrity

3. července 2024 12:49

Michaela Vlčková

Princ William chce změnit monarchii. Bojí se, aby jeho děti nedopadly jako Harry

Princezna Charlotte (9) a princ Louis (6) budou po nástupu prince Williama (42) a Kate (42) na trůn podporováni v tom, aby se nemuseli stát pracujícími členy britské královské rodiny. Princ a princezna z Walesu údajně preferují, aby se jejich dva mladší potomci věnovali svým vlastní aktivitám, především kvůli tomu, aby se předešlo situaci, která nastala u prince Harryho.

Až usedne princ William na trůn, britskou monarchii čekají zásadní změny. Jedním z radikálních plánů po jeho korunovaci má být, že on i jeho manželka princezna Catherine budou podporovat mladší potomky, aby šli svou vlastní cestou.

Čtěte také: Princezna Kate po dlouhé době znovu na veřejnosti. Krásná, trochu pohublá, hodnotí lidé

„Pracovní předpoklad je takový, že mladší dvě děti budou pokračovat a dělat si své vlastní věci. Budou podporovány v tom, aby se nestaly pracujícími členy královské rodiny,“ nastínil pro server Daily Beast bývalý zaměstnanec Buckinghamského a Kensingtonského paláce, který ale je v kontaktu s bývalými kolegy.

Princ a princezna z Walesu nechtějí, aby se opakoval stejný scénář jako u prince Harryho. Jeho odchod z královské rodiny a následné pošpiňování monarchie kontroverzními výroky, které zazněly například v rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfrey, měly na rodinu katastrofální dopad. Někteří královští odborníci dokonce hovoří o tom, že vztah prince Williama a prince Harryho je nenávratně ztracen. A právě tomu chce následník trůnu u svých dětí předejít.

Zasvěcenec promluvil poté, co deník Daily Mail zveřejnil, že princ William nejenže souhlasí se svým otcem ohledně zeštíhlení monarchie, ale plánuje zajít ještě dál. „Až starší členové rodiny odejdou do důchodu, William nebude nikoho dalšího zvát, aby se stal pracujícím členem. Je otázkou, zda vůbec chce, aby jeho mladší potomci byli pracujícími členy,“ prozradil zdroj z blízkého okolí rodiny.

Být náhradníkem není jednoduché

„Je to naprostá pravda. Pro George ta možnost samozřejmě není. Děti ale drží dál od královského života. Jsou vystaveny co nejmenší publicitě, což je záměrná strategie, aby si Charlotte a Louis mohli vybrat svůj vlastní osud,“ doplnil zasvěcenec, jehož tvrzení potvrdil jiný zdroj z blízkého okolí prince Williama. „Je to tak. Není žádným tajemstvím, že Williama zničilo, když se rozpadl jeho vztah s bratrem. Ač přikládá vinu Meghan a Harrymu, samozřejmě si také uvědomuje, že celý systém, kdy je jedno z dětí kvůli pozdějšímu příchodu na svět méně důležité než druhé, měl obrovský podíl na tom, co se stalo a jak se to stalo,“ upozornil známý královského páru.

„On i Catherine děti zbožňují a celý jejich život se točí kolem nich. Myslím, že chtějí najít praktické řešení problému s náhradníkem (slovem náhradník, tedy ten, kdo nastoupí na trůn, pokud právoplatný následník odmítne či nebude moci, pojmenoval princ Harry svou knihu, která vyvolala kontroverze, pozn. red.), který rodinu sužuje už po generace.“

Být v roli náhradníka podle serveru Daily Beast není zrovna jednoduché. Jedinými, kdo to zvládl s noblesou, jsou princ Edward a princezna Anna. „Život princezny Margaret byl dost mizerný. O Harrym víme všechno. Jsem si jistý, že William a Catherine nechtějí, aby se historie opakovala,“ dodal zdroj.

Zeštíhlování monarchie bude pokračovat

Jak král Karel III. po své loňské korunovaci zeštíhlil počet pracujících členů britské královské rodiny, bylo názorně vidět během slavnosti Trooping the Colour, která se konala v sobotu 15. června.

Mohlo by vás zajímat: Louis se šklebil a zíval. Nejmladší dítě princezny Kate a Williama opět zaujalo grimasami

Na balkóně Buckinghamského paláce se tradičně každý rok ukážou pracující členové rodiny, aby zamávali poddaným a společně sledovali přelet královského letectva. Zatímco v roce 2019, posledním předpandemickém roce, bylo na balkóně při oficiální oslavě narozenin monarchy minimálně 42 členů rodiny, letos jich tam bylo pouze 14.

Král Karel III. se domnívá, že vysoký počet lidí působí špatným dojmem, jako by se v očích běžného lidu jednalo o dav „vyžírků“. Již delší dobu se zasazoval o zeštíhlení královské rodiny, což se také povedlo po dramatickém odchodu Yorků i Sussexů z královského života.

Princezna Anna, jediná dcera zesnulé královny Alžběty II., však nadšená není. Veřejně prohlásila, že zeštíhlení monarchie zašlo příliš daleko. Princ William hodlá po nástupu na trůn v tomto směru ve stopách svého otce pokračovat.

Čtení ze rtů prozradilo, o čem Kate mluvila se svými dětmi v kočáře:

Sdílejte článek
Štítky princ Harry Meghan Markle královská rodina následník trůnu Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 7. 2024

Berani, ostatní lidé vám dnes mohou ukrást pozornost, ale nenechte se tím rozhodit. Klíčem k úspěchu je učit se od těch, kteří se ujímají vedení. Bavte se a nedělejte si starosti s detaily. Určitá dynamika vám pomáhá transformovat určité oblasti vašeho života, které potřebují změnu. Vyjděte ze zajetých kolejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.