Celebrity

9. května 2024 15:22

Eliška Reiglová

Princ Harry přijel do Londýna. Will a Kate nemají sílu ani vůli ho vidět, říká expertka

Princ Harry je v Londýně

Charitativní sportovní akce Invictus Games je pro jejího zakladatele prince Harryho (39) srdeční záležitostí, ani letos si ji tak nenechal ujít a speciálně kvůli této události přiletěl z USA do Londýna. Už dopředu bylo oznámeno, že schůzka s jeho otcem neproběhne, podle odborníka si na něj čas ale neudělá ani jeho bratr s manželkou, kteří na to vzhledem k událostem poslední doby nemají sílu.

Princ Harry dorazil do Spojeného království poprvé od února, kdy přispěchal za svým otcem Karlem III. poté, co britský monarcha oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina. Vévoda ze Sussexu přiletěl z Kalifornie, aby se mohl účastnit ceremonie u příležitosti 10. výročí založení her Invictus Games v londýnské katedrále svatého Pavla.

Kdo očekával, že se princ se svým otcem setká i nyní, byl na omylu. „V reakci na četné dotazy a neustálé spekulace, zda se vévoda během svého pobytu ve Spojeném království tento týden setká se svým otcem, to bohužel nebude možné vzhledem k nabitému programu Jeho Veličenstva,“ uvedl Harryho mluvčí pro britský deník Daily Mail.

Rozkmotření bratři

Princ Harry v posledních letech svým jednáním britskou monarchii silně poškozoval, ať už v televizních pořadech či ve své autobiografické knize. Kontakt s rodinou tudíž udržuje jen minimální a například se svým bratrem, princem Williamem, s nímž v minulosti tvořil nerozlučnou dvojici, osobně nepromluvil už minimálně rok a půl.

Expertka na královskou rodinu Jennie Bond magazínu OK! řekla, že je velmi nepravděpodobné, že by Harryho nynější pobyt ve Spojeném království na situaci něco změnil. Obzvláště proto, že usmíření rozkmotřených bratrů by bylo během na dlouhou trať, na který nyní William nemá čas. Společně s princeznou Catherine, která se léčí s rakovinou, se aktuálně zabývají podstatnějšími záležitostmi.

Čtěte také: Fámy o královské rodině: Král Karel III. a princezna Kate zemřeli, znělo z Ruska či Číny

„Dříve to byl Harry, kdo byl ‚obětí‘ a chtěl omluvu za všechny své domnělé křivdy. Nyní se tyto stížnosti musí zdát naprosto banální, dokonce i jemu samotnému, tváří v tvář velmi reálnému problému, tedy rakovině. Kate a William svádí drsný boj a nemyslím si, že mají vůli nebo sílu postavit se bratrovi, který si stěžoval na problémy, které se ve srovnání s tím zdají být ubohé,“ vysvětlila.

O královské rodině v poslední době kolovalo mnoho dezinformací:

Sdílejte článek
Štítky Londýn Velká Británie rakovina princ Harry královská rodina Sussex Invictus Games Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.