Celebrity

10. června 2024 15:20

Tomáš Durčák

Pomůže rakovina Karla III. stmelit rodinu? Král chce častěji vídat děti prince Harryho

Britský král Karel III. podle všeho není spokojen s tím, že nyní může vídat děti svého syna prince Harryho a jeho choti Meghan Markle jen skrz videohovory. Panovník je tak prý odhodlán vybudovat se svými vnoučaty Archiem a Lilibet opravdový vztah navzdory přetrvávajícím neshodám s jejich rodiči.

Karel III. se v soukromí měl svým blízkým přátelům svěřit, že je „nespokojen“ s vídáním svých vnoučat Archieho a Lilibet pouze skrz videohovory. Král aktuálně může děti prince Harryho a Meghan Markle vidět pouze skrz obrazovku, jelikož žijí v americké Kalifornii. Rád by však podle všeho současný stav věcí změnil a vybudoval si s nimi jako jejich děda bližší vztah.

Čtěte také: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Britský panovník je dle zdroje tamního listu The Mirror ve své chuti být vnoučatům z Harryho strany plnohodnotným dědečkem a pravidelně s nimi být v kontaktu dychtivější než kdykoli předtím. Král Karel v letošním roce veřejně oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina a od února podstupuje intenzivní léčbu. I tato nemoc by mohla hrát roli v jeho snaze pokusit se opět stmelit rodinu a navázat bližší vztah s jinak odloučenými vnoučaty.

Karel III. totiž děti svého mladšího syna a jeho manželky měl možnost od jejich narození osobně vidět jen párkrát. Mohou za to především dlouholeté rodinné spory mezi Harrym a britskou královskou rodinnou, jež byly i hlavním důvodem princova úprku za oceán. Král však má údajně velkou chuť vynahradit si ztracený čas s oběma vnoučaty a zaujmout v jejich životě důležitější roli.

Malá Lilibet, která 4. června 2024 oslavila třetí narozeniny, podle všeho od svého dědečka dostala srdečný dar a přání, které jí zaslal z Británie. „Král je naprosto odhodlán být přítomen v životech všech svých vnoučat,“ tvrdí královský zdroj z panovníkovy blízkosti. „Rodina je pro něj tím nejcennějším a bez ohledu na vztah se svým synem by se nikdy nespokojil s jejich vídáním jen skrz neosobní videohovory,“ dodal.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle žijí ve Spojených státech od roku 2020, kdy se oficiálně vzdali svých královských povinností. Za vším tehdy měl být přístup k Meghan ze strany členů britské královské rodiny. Napětí mezi oběma stranami zůstává přítomné navzdory tomu, že Karel III. a po něm i princezna Kate letos oznámili zdrcující diagnózu rakoviny.

Harry sice ihned poté, co se o otcově rakovině dozvěděl, sedl na letadlo a odletěl za ním do Británie, nakonec však spolu měli strávit sotva 20 minut. Mimo jiné i proto, že Harry údajně nedal o svém plánu dostatečně dopředu vědět a králův program už narychlo nemohl být změněn. „Miluju svou rodinu. Za to, že jsem mohl sednout do letadla, vydat se za ním a strávit s ním nějaký čas, jsem vděčný,“ řekl posléze králův mladší syn v rozhovoru pro ABC News.

Král Karel III. se 6. června 2024 zúčastnil oslav výročí vylodění v Normandii, kde pronesl projev:

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie rakovina vztah princ Harry Meghan Markle vnoučata děti dědeček Karel III. Britská královská rodina Archie Mountbatten-Windsor Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 9. 2024

Romantika pro vás dnes rozkvétá. Pokud jste nezadaní, procházka po okolí by vám mohla zprostředkovat kontakt s někým novým a zajímavým, Berani. Pokud jste zadaní, mohli byste si se svou drahou polovičkou naplánovat výlet mimo město, třeba víkendový pobyt. Výlet může částečně souviset s obchodem. Je to skvělá doba pro psaní, i kdyby to měl být jen dopis příbuznému.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.