Celebrity

27. března 2024 17:50

Tomáš Durčák

Princ George jako gay. Autor kontroverzní Euforie opět provokuje, tentokrát divadelní hrou

Po dosavadním letošním vývoji v britské královské rodině by to byla další nečekaná zpráva do sbírky. Desetiletý syn prince Williama a druhý v pořadí nástupníků na britský trůn princ George si už uvědomil, že je gay a chce v budoucnu žít po boku muže. Kontroverzní fiktivní vývoj událostí v Buckinghamském paláci zpracovává nová divadelní hra.

Jejím autorem je hollywoodský producent Jeremy O. Harris, pro něhož tematika sexu a pohlaví rozhodně není nová. Před divadelní hrou, v níž se chce zabývat sexuální orientací malého prince, stvořil například seriálové drama Euforie, které rovněž svým silně erotickým obsahem nadzvedlo nejedno obočí. A veřejnost nepochybně zaujme i název inscenace, a sice Princ Buz*k.

Čtěte také: Princ George oslavil 10. narozeniny. Rodiče při této příležitosti zveřejnili jeho nový portrét

Harris má nyní ambici uspět i na prknech, která znamenají svět, a tak založil vlastní divadelní produkční společnost. Jeho prvotina rozhodně ambice neskrývá, děj totiž bude popisovat nepříliš vzdálenou budoucnost, ve které princ George právě přiznal, že je gay. Za scénářem stojí další milovník erotiky, tentokrát v literární podobě, a to kanadský spisovatel Jordan Tannahill.

Strefovat se do britské královské rodiny je do jisté míry v módě, avšak výběr malého prince George, který v červenci oslaví 11. narozeniny, jakožto potenciálního gaye ze strany tvůrců zřejmě není čistě náhodný. V animované sérii The Prince z roku 2021 ho namluvil scenárista a herec Gary Janetti. Ten se o tři roky dříve dočkal kritiky za vtipkování o homosexualitě George.

Tehdy čtyřletý nejstarší syn prince Williama byl vyfocen, jak drží za ruku jiného malého chlapce na svatbě prince Harryho a Meghan. Fotografie, na níž si princ George radostně tiskne tváře, v roce 2017 zase na sociálních sítích vedla k tomu, že jej někteří označili za „gay ikonu“. Buckinghamský palác se zatím přirozeně k celé věci nevyjádřil. Členové královské rodiny nyní totiž řeší mnohem palčivější témata, mimo jiné rakovinu Georgovy matky, princezny Kate.

Svou diagnózu oznámila veřejnosti samotná princezna Kate:

Sdílejte článek
Štítky princ George gay kultura homosexualita kontroverze Buckinghamský palác divadelní hra Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Euforie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.