Celebrity

14. června 2024 19:51

Eliška Reiglová

Léčba potrvá ještě měsíce, řekla princezna Catherine. Nejsem ještě z nejhoršího venku

Princezna Catherine (42) v březnu oznámila, že absolvuje preventivní chemoterapii poté, co u ní testy po lednové operaci břicha odhalily rakovinu. Od té doby se neozvala a palác o jejím zdravotním stavu informoval jen minimálně. Lidé, především Britové, proto měli strach a mysleli si, že na tom není dobře. Nyní se rozhodla napsat příznivcům vzkaz a upřesnit, jak na tom je.

V lednu princezna Catherine podstoupila operaci břicha, po níž u ní testy prokázaly přítomnost rakoviny. Původním plánem královské rodiny bylo, že princezna se bude po operaci zotavovat do Velikonoc, kdy se ke svým povinnostem vrátí. Diagnóza nemoci ale tyto ambice narušila. Na veřejnost se navíc dostala informace, že Catherine trápí nepříjemné vedlejší účinky léčby, kvůli kterým trpí nevolnostmi a vyčerpáním. To britský lid pochopitelně rozrušilo.

Kolem princezny, trojnásobné maminky a manželky následníka trůnu, se pak začaly tvořit nejrůznější konspirační teorie. Některé z nich dokonce hovořily o tom, že je po smrti. Experti na královskou rodinu se několikrát nechali slyšet, že pokud chce Kate nemístné spekulace zastavit, musí se ozvat a říct, jak na tom momentálně je. Zdá se, že tyto rady nakonec vyslyšela. Na sociální sítě umístila novou fotografii a vysvětlila, jak se jí v léčbě daří.

Upřímný vzkaz lidu

„V posledních několika měsících mě ohromily všechny milé vzkazy podpory a povzbuzení. Opravdu to pro mě a Williama znamenalo velký rozdíl a pomohlo nám to překonat těžké chvíle. Dělám pokroky, ale jak ví každý, kdo prochází chemoterapií, jsou dobré a špatné dny. V těch špatných se cítíte slabí, unavení a musíte dát tělu odpočinout. V dobrých dnech, kdy se cítíte silnější, chcete z pocitu pohody vytěžit maximum,“ napsala.

„Moje léčba pokračuje a bude trvat ještě několik měsíců. Ve dnech, kdy se cítím dostatečně dobře, je radost zapojit se do školního života, trávit osobní čas věcmi, které mi dodávají energii a pozitivitu, a také trochu pracovat z domova. Těším se, že se o víkendu s rodinou zúčastním průvodu The King's Birthday Parade, a doufám, že se během léta připojím k několika veřejným akcím, ale stejně tak vím, že ještě nejsem z nejhoršího venku,“ vzkázala Kate upřímně.

Čtěte také: Palác prolomil mlčení ohledně princezny Kate. Během zkoušky slavnosti bude mít náhradníka

Na internetu se mohla dočíst mnoha komentářů plných podpory, ale rovněž takových, v nichž ji lidé kritizovali za to, že mlčí. Boj s nemocí je ale náročná a soukromá věc, s níž se sama teprve pokouší sžít. „Učím se být trpělivá, zejména v nejistotě. Beru každý den tak, jak přichází, naslouchám svému tělu a dopřávám si tolik potřebný čas na uzdravení,“ dodala budoucí královna manželka.

Rakovina princezny Kate způsobila velký humbuk:

Sdílejte článek
Štítky nemoc léčba rakovina chemoterapie královská rodina břicho Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.