Celebrity

15. června 2024 13:10

Radek Londin

První fotky nemocné princezny Kate na veřejnosti. Pohublá, unavená, ale s úsměvem

Novináři vyfotili princeznu Kate

Fotografové ji zachytili, když s rodinou opouštěla Buckinghamský palác.

Poprvé od konce minulého roku, kdy se kvůli léčbě rakoviny stáhla do ústraní, je britská princezna Kate vidět na veřejnosti. Manželka britského následníka trůnu Williama se účastní vojenské přehlídky u příležitosti oslav 75. narozenin britského krále Karla III. po boku své rodiny, přestože právě prochází vysilující chemoterapií, která by měla pokračovat ještě několik měsíců.

První snímky ji zachytili v autě při cestě na tradiční slavnost zvanou Trooping the Colour v elegantní bílé barvě, pohublou, ale s úsměvem na tváři. Později usedla do slavnostního kočáru po boku svých dětí, prince George (10), princezny Charlotte (9) a nejmladšího prince Louise (6). Procesí slavným bulvárem Mall se účastní přes deštivé počasí desítky tisíc fanoušků monarchie, ale i skupiny protestujících z řad britských republikánů s transparenty jako „Nejsi můj král“ nebo „Svrhněme Korunu“.

„Královská rodina je takovou kotvou v nejistých časech, obzvláště když vidíte ten nepořádek v politice. Jsou stabilní institucí. Na rozdíl od politiků jsou neškodní. Můžete k nim vzhlížet, ať už jste pravičák, levičák, středový nebo jakýkoli jiný,“ vysvětlil deníku Daily Mail svou účast jeden z přihlížejících, sedmašedesátiletý umělec Kaya Mar.

Čtěte také: Českou zpěvačku zabil manžel. Šárka Vaňková poslala žárlivé chlapy na léčení

Budoucí královna se na veřejnosti naposledy objevila o Vánocích. Tehdy se Kate s rodinou zúčastnila bohoslužby v kostele poblíž královského sídla Sandringham ve východní Anglii. V lednu byla hospitalizována kvůli blíže nespecifikované operaci břicha a v březnu oznámila, že podstupuje chemoterapii kvůli blíže nespecifikované formě rakoviny.

"Dělám dobré pokroky, ale jak ví každý, kdo prochází chemoterapií, jsou dobré i špatné dny," uvedla na Instagramu ke své čerstvé fotografii. "V těch špatných dnech se cítíte slabí, unavení a musíte nechat tělo odpočívat. Ale v dobrých dnech, kdy se cítíte silnější, chcete z pocitu pohody vytěžit maximum," pokračovala Kate a dodala: "Doufám, že se v létě budu moci zúčastnit některých veřejných akcí, ale stejně tak vím, že ještě nejsem z nejhoršího venku."

Princeznin tchán král Karel III. má také rakovinu a podstupuje léčbu. Britská hlava státu naposledy odcestovala do Francie na osmdesáté výročí vylodění v Normandii. Na rozdíl od krále se Kate zcela stáhla ze svých královských povinností.

Zdroj: Daily Mail, ČTK

Video, které by vás mohlo zajímat: Princezna Kate přiblížila svůj zdravotní stav:

Sdílejte článek
Štítky rakovina chemoterapie monarchie Britská královská rodina William, princ z Walesu král Karel III. Kate Middleton první foto princezna Kate

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 6. 2024

Berani, dnes vám v hlavě může bzučet. Najednou se vám bude zdát, že se na vás upírá pozornost. Jste na jevišti a vaše mozkové schopnosti jsou testovány. Zvládnete tuto výzvu? Ať už jste připraveni, nebo ne, je to tady. Nezapomeňte na důležitost individuality. Nebuďte další replikou šitou na míru. Buďte sami sebou a myslete za sebe.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.