Celebrity

15. června 2024 11:43

David Laštovka

Únos? Manželka herce Rudolfa Jelínka požádala o pomoc policii kvůli manželovi

Herce Rudolfa Jelínka, který letos v únoru oslavil 89. narozeniny, v poslední době trápí zdravotní problémy. Po dvou mrtvicích a krvácení do mozku se bez péče své o třicet let mladší manželky Martiny neobešel. Ta nyní zaměstnala kvůli manželovi policii. Na celou záležitost upozornil deník Blesk. Co se kolem Jelínka děje?

Herec Rudolf Jelínek potřebuje nepřetržitou péči. Když jeho děti z prvního manželství vyslovily přání, že by si otce na týden vzaly k sobě domů, hercova manželka Martina jim ráda vyhověla. Jenže uplynul měsíc Jelínek je stále u dětí. Manželka se proto obrátila na policii. O postupu manželky jako první informoval deník Blesk.

„Obrátila jsem se na policii kvůli únosu. Bylo to od nich předem připravené. Něco takového jsem od nich absolutně nečekala. Na tátu si celé roky ani nevzpomněly. Syn za ním přijel akorát na Vánoce, dal mu dárek, snědl chlebíčky a odjel. Tvrdí, že jsem se o Rudlu nestarala, že jsem mu vařila hnusná jídla a hnusný čaj, že ležel ve výkalech... Každý, kdo mě zná, ví, jaká je pravda. Teď se ho snaží zbavit svéprávnosti, to nikdy nedovolím,“ uvedla Martina Růžičková pro web Prima Ženy.

Děti to vidí zcela jinak

Děti z prvního manželství ale situaci vidí zcela jinak. Své prohlášení zaslaly do redakce CNN Prima NEWS. „Reagujeme stručně na lživá tvrzení paní Růžičkové ohledně údajného únosu jejího manžela. Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohli již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení. Do té doby nenecháme našeho tatínka v závěru jeho života napospas osudu. Ohled na něj nám zatím brání zveřejnit další informace.“

Mohlo by vás zajímat: Jiří Krampol se už domů nevrátí, kývnul na pečovatelský dům. Jsem smířený, říká

Herec si na manželku nestěžoval

Rudolfa Jelínka posledních devět let trápí zdravotní problémy. Prodělal dvě mozkové mrtvice a léčí se s cukrovkou. Vždy říkal, že ve své manželce má největší oporu. Když s ním redaktor webu Prima Ženy loni v únoru u příležitosti jeho 88. narozenin dělal rozhovor, zmínil, že manželka je pro něj andělem strážným.

„Když jsem si Rudlu brala, věděla jsem, do čeho jdu, že je mezi námi velký věkový rozdíl a že se jednou o něj budu muset starat. Věděla jsem, že to přijde, ale že to bude až tak náročné, to jsem nečekala. S tou mrtvicí mu odešly i emoce. Neví, jestli je jaro, léto, podzim nebo zima. Ale nemůžu si stěžovat. Nikdy bych ho neopustila. Slíbili jsme si v dobrém i ve zlém. Stále má ale neskutečný smysl pro humor, velmi inteligentní. To, co já musím říct deseti větami, řekne trefně jednou větou a všichni se smějí,“ prozradila hercova manželka redaktorovi webu Prima Ženy. „Lituji pouze jednoho, že jsme se nepotkali dřív a nemáme spolu děti. To mě dodnes hrozně mrzí,“ dodala.

Čtěte také: Jitka Molavcová se vzdala dětí. Nyní se stará o ochrnutého manžela Alfreda Strejčka

První manželkou Rudolfa Jelínka byla herecká kolegyně Jarmila Hlavatá, s kterou má dvě děti. Poté, co ovdověl, se zamiloval do o třicet let mladší bývalé dostihové žokejky a nyní trenérky Martiny Růžičkové, kterou si před sedmnácti lety vzal za ženu.

Se zdravotními problémy se potýká také Jiří Krampol. Před nedávnem oznámil, že jde do pečovatelského domu:

Sdílejte článek
Štítky nemoc policie láska rodina cukrovka mrtvice vztah únos svatba herec děti Rudolf Jelínek Martina Růžičková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 6. 2024

Dnes se soustředíte na své emoce, Berani, ačkoli soustředění samo o sobě bude docela náročné. Můžete se cítit jako jojo v rukou někoho jiného. Nepodléhejte viktimizaci. Postavte se za sebe, i kdyby to mělo znamenat, že se ostatní naštvou. Jste zodpovědní za své pocity a za pocity nikoho jiného.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.