Celebrity

12. dubna 2024 09:50

David Laštovka

Jiří Krampol se už domů nevrátí, kývnul na pečovatelský dům. Jsem smířený, říká

Jiří Krampol promluvil o svém zdraví

O tom, že by se měl ze svého bytu natrvalo odstěhovat do pečovatelského domu, nechtěl Jiří Krampol ještě před několika týdny ani slyšet. Nyní však na doporučení lékařů a svých nejbližších názor změnil. Herec, kterému bude v červenci 86 let, je smířený s tím, že domů už se nikdy nevrátí.

Jiří Krampol i přes dlouhodobé zdravotní problémy převoz do LDN nebo pečovatelského domu odmítal. Nakonec pod nátlakem lékařů, ale i svých nejbližších, názor změnil. Bude se stěhovat do pečovatelského domu v Praze, kde bude mít kompletní servis a bude o něj postaráno čtyřiadvacet hodin denně. „Všichni pořád řeší můj zdravotní stav, že jsem nemocný, a co všechno mám v háji. Jsem starý, tak co je na tom proboha divného. Jsem smířený,“ uvedl herec pro web Prima Ženy.

Čtěte také: Hana Krampolová zemřela Jiřímu v náručí. Toužili po dítěti, porod skončil tragicky

V pečovatelském domě se bude starat o kulturu

Přátelé Jiřího Krampola jeho rozhodnutí o stěhování do pečovatelského domu kvitují. „V pečovatelském domě se o něj budou starat od rána do večera. Dostane náramek, který bude monitorovat jeho zdravotní stav a bude tak pod neustálým dohledem. A měl by se tam starat o kulturní vyžití. Jirka udělal jednoznačně správnou věc. Dlouho jsme ho k tomu přemlouvali. Aby zůstal doma, kde by byl sám, by vzhledem k jeho zdravotnímu stavu bylo velmi riskantní,“ prozradil pro web Prima Ženy Krampolův kamarád, který si přál zůstat v anonymitě.

Od začátku roku v péči lékařů

Zdravotní komplikace Jiřího Krampola, který má chronicky nemocné průdušky, neberou konce. Od začátku letošního roku je v péči lékařů téměř nepřetržitě. Celý leden v nemocnici absolvoval rehabilitace, které mu měly navrátit jistotu v chůzi a posílit ochablé svalstvo. Když se konečně dostal domů, upadl, narazil si kostrč a v obrovských bolestech byl znovu převezen do špitálu, kde strávil několik týdnů.

Zdravotních problémů má ale více. „Léta letoucí mám chronické selhání srdce. To je choroba, kterou mám už asi 15 let. Je to spojené i s ledvinami, takže když piji hodně, tak to odnese srdce, když piji málo, odnesou to ledviny. Doktoři tedy teď hledají poměr, aby to bylo vyrovnané a bylo to co nejmenší zlo,“ prozradil Jiří Krampol v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS. Celé video ze začátku dubna najdete v úvodu článku.

Mohlo by vás zajímat: Václav Sloup trpěl smrtelnou nemocí, kterou odmítal léčit. Krampol mu dal peníze

Jiří Krampol byl hospitalizovaný několikrát. V březnu promluvil o svém zdravotním stavu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.