Celebrity

1. března 2023 00:05

David Laštovka

Václav Sloup trpěl smrtelnou nemocí, kterou odmítal léčit. Krampol mu dal peníze

Originální seriály právě online na prima+

Natočil desítky filmů a seriálů, v české kinematografii zanechal hlubokou stopu, přesto patřil mezi velmi skromné herce. Od narození Václava Sloupa právě uplynulo 87 let. Jaké bylo soukromí nezapomenutelného umělce?

Herec Václav Sloup (†78) byl jednou ženatý. V manželství, které skončilo rozvodem, se mu narodila dcera, s níž ho celý život pojil krásný vztah. Sloup poslední roky života trpěl těžkou cukrovkou, léčbu ale zanedbával. Dokonce si přestal píchat předepsaný inzulín.

Přečtěte si také: Václav Štekl chtěl zničit život Jiřímu Suchému a Šlitrovi. Ze smrti měl panickou hrůzu

„Nikdo neví proč, nikomu to neřekl. Podepsal si tím svůj ortel. Vašek žil na Žižkově, s dcerou byl pořád v kontaktu. Vzala si ho na Vánoce domů. Byl už na tom hodně bídně, padaly mu zuby, byl vyzáblý. Najednou zkolaboval. Dcera ho okamžitě převezla do mělnické nemocnice. Už se o sebe nemohl starat sám, a tak mu pak dcera zajistila dům seniorů v Libochovicích,“ prozradila po jeho smrti deníku Blesk exmanželka Alena.

Krampol mu daroval svůj honorář

Jedním z mála kolegů, který ho v domě seniorů navštěvoval byl kamarád a spolužák z DAMU Jiří Krampol. „Hezky jsme popovídali. Trochu jsem mu pomohl i finančně. V té době jsme točili na televizi Prima pořad Prostřeno a honorář jsme každý posílali na dobročinné účely. Já tu částku poslal do domova seniorů, kde Vašek byl. Říkal jsem si, že mu těch pár tisícovek může přijít vhod. Že bude mít trochu na přilepšení, na cigára, na víno a tak. Snažil jsem se mu sehnat nějakou práci, aby trochu pookřál, ale na to už bohužel nedošlo,“ prozradil pro web Prima Ženy Jiří Krampol.

Tělo bylo v tichosti zpopelněno

Sloup následně prodělal mozkovou mrtvici, upadl na tvář a poranil si obličej. Skončil znovu v nemocnici, odkud ho po pár dnech převezli zpátky do domova seniorů. Jeho zdravotní stav se ale prudce zhoršil. Krátce nato 19. července 2014 ve věku 78 let zemřel. „Nikdo s tím nepočítal. Vašek se moc těšil na svatbu vnučky,“ svěřila se exmanželka. Poslední rozloučení proběhlo pouze v úzkém rodinném kruhu.

Přečtěte si také: Jiří Krampol se svěřil, kolik si vydělal za dabing Belmonda. Proč se s ním nesetkal?

Václav Sloup pocházel z obce Tlustice na Berounsku, jeho otec byl tesař. Vystudoval gymnázium a na DAMU nastoupil až po vojně. Byl v silném ročníku. Kromě zmíněného Jiřího Krampola byl jeho spolužákem například Josef Abrhám nebo Ladislav Mrkvička.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.