Týden plný zákeřné taktiky? Výhru soutěžící potřebují na svatbu i na nové zuby

Prostřeno! XXV (101) - upoutávka

Soutěž amatérských kuchařů je tady s dalšími díly a také tentokrát se spoustou skvělých receptů a lidských příběhů. A navíc s lidmi, z nichž se ani jeden netají svou touhou vyhrát. Bude se tedy taktizovat, nebo vyhraje nakonec ten opravdu nejlepší? A jaká menu budou mít největší úspěch?

Všem soutěžícím jde o jediné: pohostit, neztratit kuchařskou čest a ideálně také vyhrát. Taje moravskoslezské i světové kuchyně budou postupně odkrývány stejně jako charaktery všech soutěžících. Kromě toho na účastníky i diváky čeká také zajímavý úkol týdne, kterým tentokrát bude tortilla. Jak se takové zadání podaří zakomponovat hostitelům do menu, aniž by ostatní poznali, že se jedná o něco navíc?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte amatérské kuchaře vpodvečer od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Důchodkyně Alena (62) má v plánu hodnotit ostatní podle svého nejlepšího vědomí a svědomí

Alena má základní vzdělání. Pracovala jako uklízečka a pokojská. Nyní je v důchodovém věku. Je rozvedená a má tři dospělé syny. Ve volném čase ji baví hrát hry na počítači, ráda poslouchá hudbu a tančí. Baví ji také plavání a zajímá se o výklad karet. Dříve hodně cestovala. Do pořadu se přihlásila sama, její hlavní motivací je výhra. Jako zábavu si pro své hosty připraví soutěž v posunování papírových kuliček pomocí lžičky ke zdi. Alena si myslí, že česká kuchyně chutná všem, a podle toho si také vybrala své menu. Sledujte už v pondělí, jak seznamovací večer dopadne a jestli si všichni hosté padnou do noty.

Úterý: Důchodkyně Maria (66) je zvyklá vařit ve velkém, a proto hostům naservíruje jídlo v obrovských mísách

Má základní vzdělání a poté si dodělala sanitární kurz. Pracovala jako dělnice a ošetřovatelka. Nyní je v důchodu. Má tři děti – dvě dcery a syna. Je babičkou sedmi vnoučat, má tři pravnoučata a čtvrté je na cestě. Je vdova, žije sama a přítele nemá. Ráda uklízí, vaří a baví ji domácí práce. Stará se o rodinu, ráda sleduje televizi a ráda se baví. Pokud by vyhrála, peníze by použila na nové zuby. S oblibou připravuje klasická česká jídla, nejí buřtguláš a nikdy by nesnědla mušle. V soutěži je už podruhé a doufá, že tentokrát bude mít štěstí a vyhraje. Sledujte už v úterý, jak její večer dopadne, komu bude chutnat a kdo jako první začne taktizovat?

Středa: Studentka Lucie (19) bude vařit u své babičky, která v soutěži také účinkovala

Studuje na Všeobecném gymnáziu Olgy Havlové. Brigádně pracuje jako recepční ve fitness centru. Dříve měla různé brigády jako pomocná síla v kuchyni a pokladní. Žije s maminkou a mladším bratrem v rodinném domě. Partnera momentálně nemá. Vařit bude u své babičky, která už v soutěži účinkovala. U babičky je skoro jako doma a mají pěkný vztah. Mezi její koníčky patří bikini fitness (kulturistika), posilování, učení se nových jazyků a literatura. Sama by o sobě řekla, že je přátelská a umí být nad věcí. Je také cílevědomá a soutěživá. Umí být citlivá a empatická a někdy má sklony k tomu se nad vším stresovat.

Přihlásila se sama, protože o účasti už dlouho vtipkovala ve svém okolí a zvažovala ji. Nyní má více volného času, nemá soutěžní dietu a má pauzu od studia. V účasti ji hodně podporuje její babička. V roce 2020, dva týdny před mistrovstvím ČR, si Lucie večer krájela svačinu do krabičky a pořezala se. Ještě v noci jela na pohotovost a tam jí ránu zašili dvěma stehy. Poslední dva týdny před soutěží chodila každý den cvičit s hojící se jizvou a jen doufala, že jí stehy do závodů vyndají. Vše se zahojilo a ona skončila na třetím místě. Ráda peče a nejraději a nejčastěji připravuje domácí kváskový chléb. Ráda vaří také polévky a boloňskou omáčku. Jak se středeční hostitelce její večer povede? Dívejte se!

Čtvrtek: Malíř Tomáš (39) při šmejdění ohromí hosty netradiční ložnicí

Vystudoval střední školu s maturitou, obor hotelnictví a turismus. Pracoval jako obchodní zástupce pro různé firmy a také jako pokladní v česko-slovenském obchodě v Newportu v Anglii nebo jako zámečník a svářeč. Je rozvedený a má syna Sebastiana (bude mu 10 let), který žije v Anglii s matkou. Nyní má přítelkyni, s níž tráví hodně času mimo domov – jezdí na výlety, chodí na výšlapy a za kulturou. Přítelkyně má ráda, když Tomáš vaří, a vždy ho v kuchyni sleduje, aby se naučila něčemu novému. Z výhry by si rád zaplatil svatbu. Co se mu stalo při vaření? Má jednu příhodu od kamaráda, který si chtěl dělat míchaná vajíčka a vyndal místo oleje ocet. Všiml si toho a umyl si pánev. Jeho máma mu vyměnila ocet za olej, aby to měl správně, ale on si toho nevšiml a vyměnil to znovu, a tak vajíčka připravoval na octu. Jak se Tomášovi jeho večer povede? Dívejte se už ve čtvrtek.

Pátek: Finanční poradce Vojtěch (27) bude v kuchyni bojovat s časem

Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, obor operní zpěv. Pracoval jako finanční poradce a správce e-shopu. Jeho aktuálním povoláním je finanční poradce. Má manželku a dvě dcery – dva a čtyři roky. Mezi jeho koníčky patří sport, vaření a chov hospodářských zvířat. Sám o sobě tvrdí, že je přátelský, společenský a klidný. Do pořadu ho přihlásila jeho manželka – chtěl si to vyzkoušet, a to již pět let. Rád by tento týden zvítězil. Pokud vyhraje, peníze použije na dovolenou. Jak se mu bude v pátek dařit splnit si svůj sen? Dívejte se!

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.