Hostitelka Renáta našla v Chorvatsku osudovou lásku. Svým příběhem dojme soutěžící

Prostřeno! XXV (99) - Tvrdé maso

Čtvrteční hostitelka Renáta k vaření využije byt své maminky. Žije totiž většinu roku v Chorvatsku, kde našla jako mladá lásku. Místní kuchyni má sice v malíčku, přesto se jí všechno nepodaří podle jejích představ. Co se u stolu bude nejvíc kritizovat? A jakým prohlášením hosty Renáta zaskočí?

V soutěži amatérských kuchařů si tento týden porovnávají svoje menu milovníci Chorvatska nebo přímo rodilí Chorvaté. Čtvrteční hostitelka Renáta vsadí na zelenou pastu se škampima, juhu od rajčice, pašticadu sa njokima a dubrovačku rožatu. Vzhledem k tomu, že chorvatsky u stolu rozumí všichni, nebudou mít problém si menu přeložit. Jak si na něm ale pochutnají?

Renáta se bude trápit s hlavním chodem. Hovězí maso ne a ne změknout. Z hrnce ho přehodí do papiňáku a bude doufat v zázrak. Ani po třech hodinách však nebude se svým výtvorem spokojená a sama si ho také u stolu zkritizuje. Ostatní by si přitom možná ani nevšimli. „Je to škoda, že o tom začala negativně mluvit, ještě než jsme to všichni pořádně ochutnali,“ myslí si Milan. Blance se bude zdát maso v pořádku, náročnější strávníci budou ovšem strhávat body. Co ještě budou kritizovat, sledujte dnes vpodvečer.

Neuvěříte, čím se v Chorvatsku Renáta zabývá:

Sbalila majitele kempu

Renátin životní příběh je velmi zajímavý. V Chorvatsku žije s přestávkami už 33 let. Jako mladá vyrazila sama s ruksáčkem a malým stanem na dovolenou. Seznámila se tak s majitelem kempu a z letního flirtu byla rázem láska jako trám. Ve dvaceti se tam za ním přestěhovala, vdala se a porodila dva syny.

Manžel bohužel před 12 lety zemřel. Naštěstí má Renáta rodinu, o kterou se může opřít. Žijí všichni společně v baráčku a od května do října pronajímají apartmány. Podle svých slov se hostitelka do dalmatských krajů perfektně hodí. Lidé jsou zde prý vláční, nepospíchají a nic moc neřeší.

Hostům se Renáta svěří, že vlastní 150 olivovníků. O sklizeň se stará sama s rodinou, protože stromy nerodí každý rok. Milan se nechá unášet představou, že má Renáta za domem lis a může si doma vyrobený olivový olej dát na chleba. Podobně jako úterní hostitelka Irinka Renáta před lety musela spolu s dětmi utéct před válkou v Jugoslávii. Na rozdíl od Irinky v Česku nezůstala natrvalo.

Kolik si Renáta vyvaří bodů? Jak hostitelka zaujme zábavou, na kterou si pozve kytaristu a společně vystřihnou pár chorvatských písní?

Sdílejte článek
Štítky válka láska FTV Prima stůl Chorvatsko Jugoslávie Prostřeno! recepty Česko speciál

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.