Celebrity

30. dubna 2023 06:30

Eliška Reiglová

Trenér Maroš Molnár popsal složitou práci se ženami. Pro chlapy má motivační větu

Hosté Show Jana Krause 26. 4. 2023

Hubnutí není rozhodně jednoduchou záležitostí. Své o tom ví slovenský trenér Maroš Molnár (50), kterému pod rukama prošla řada rozmanitých klientů s nejrůznějšími potřebami. Za letitou kariéru se nicméně přesvědčil o tom, že pokud jde o pohlaví, s muži se mu rozhodně pracuje lépe. Jedna motivační věta mu totiž stačí na všechny.

Maroš Molnár se kromě přípravy špičkových sportovců začal věnovat prostřednictvím televizního pořadu také lidem s nadváhou. „To je spíš takový sociální projekt,“ vysvětlil autor knihy Gauč alebo šťastie s tím, že se trénování profesionálně věnuje už 26 let. „Pět let se snažím najít nějakou zkratku, ale nejde to, protože při 260 kilech se nedá zhubnout tak lehce.“

Pokud se Marošovi podaří u obézních klientů přenastavit hlavu, proměna by měla trvat rok, ale ne všem se to podaří. Dalších minimálně pět šest let pak musí člověk striktně pokračovat v nastaveném rytmu, aby si váhu udržel. „V průběhu roku se klienta snažím edukovat tak, aby pochopil, že musí ke gauči a ládovačce pomalu přidávat sport, který nenáviděl,“ popsal svoji strategii trenér známý tím, že vyžaduje dodržování pravidel a disciplíny.

Souboj pohlaví

„Ženy se strašně těžce motivují,“ řekl Molnár překvapivě v odpovědi na otázku, zda se lépe pracuje s muži, nebo se ženami. Vysvětlil, že jakožto muž dobře ví, co si může k ženám dovolit. Na klienty stejného pohlaví je o něco tvrdší a motivaci jim vymýšlí s mnohem větší lehkostí. Jeden argument obvykle zabere na všechny.

„Žena je sama o sobě velmi složitý model. Muž je jednoduchý – zadáte mu úkoly, a on jede. Žena ne, moc přemýšlí. Víte, že z ní chcete dostat víc, aby udělala ten krok dopředu, abyste dosáhl kýženého výsledku tréninku. Tak ji hecujete, ale vidíte, že byste měl přitvrdit, a hledáte slova, jak to udělat, abyste ji neurazil. Kdežto muži můžete říct, poslouchej, ty jsi takový blbec, když to neuděláš, nikdy si neuvidíš na ptáka. To chceš dál takhle existovat?“ vysvětlil zkušený trenér.

Sdílejte článek
Štítky Show Jana Krause hubnutí trenér Maroš Molnár

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.