Celebrity

22. srpna 2023 09:40

David Laštovka

Vašo Patejdl ještě nedávno řádil na koncertě. Manželka promluvila o nečekaném úmrtí

Zemřel Vašo Patejdl

Jeden z posledních koncertů Vaša Patejdla (✝68) se uskutečnil na Moravě. Nikdo v tu chvíli netušil, čím si spoluzakladatel skupiny Elán prochází. Podal jako vždy skvělý, profesionální, bezchybný výkon. Manželka hudebníka Miluše Patejdlová promluvila o přesné příčině úmrtí, aby ukončila spekulace.

Zesnulý zpěvák Vašo Patejdl koncertoval do poslední chvíle. Ještě na konci července, přesně tři týdny před smrtí, vystupoval ve vinařství Sonberk na Moravě. Zahrál největší hity ze své sólové dráhy, ale i písně, které napsal pro skupinu Elán, kterou spoluzakládal. Nadšený dav ho nechtěl pustit z pódia.

„Běhal z toho mráz po zádech. Vašo byl excelentní, moc hezky jsme si to s manželkou užili. Vůbec by nás nenapadlo, že ho slyšíme a vidíme naposledy. Zdál se nám trochu pohublý, ale že by trpěl nějakou vážnou nemocí, to na něm absolutně nebylo znát,“ popsal redakci webu Prima Ženy Jiří Hrubý, který si Vašův koncert v malebné moravské krajině nenechal ujít.

„Když jsme se dozvěděli, že zemřel, nemohli jsme tomu uvěřit. Byl v naprosté formě. Úžasně zpíval, mezi písněmi byl vtipný. Sršela z něj dobrá nálada, vyzařovala pozitivní energie. Strašně nás teď mrzí, že jsme si s ním alespoň neudělali fotku,“ dodal fanoušek.

Podívejte se na fotky z posledního vystoupení Vaša Patejdla:

Příčina smrti

Že šlo o mimořádný kulturní zážitek, redakci webu Prima Ženy potvrdila i ředitelka obchodu a marketingu tamního vinařství Dominika Holešínská. „Vašo Patejdl odehrál krásný koncert v Sonberku 21. července a vytvořil opravdu skvělou atmosféru. Smutná zpráva o úmrtí pěvecké legendy o několik týdnů později nás překvapila a je nám to velmi líto. Navždy budeme vzpomínat na neopakovatelný zážitek z jeho vystoupení v našem vinařství,“ uvedla ředitelka.

Vašo měl spoustu plánů – jen na září měl nasmlouvaných devět koncertů, chystal i vánoční turné. Zakladatel skupiny Elán zemřel ve věku 68 let, příčinou bylo onemocnění slinivky, které bohužel postupovalo velmi rychle.

Přesněji příčinu úmrtí popsala manželka Vaša Patejdla, Miluše Patejdlová: „Věřte, že na tak rychlý odchod nebyl nikdo z nás připraven, a ráda bych tímto prohlášením uvedla na pravou míru několik nepravd a spekulací, které se objevily po úmrtí Vaša v médiích. Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn důsledkem celkového vyčerpání organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní. Diagnózu mu lékaři oznámili 14 dní předtím, než nastal onen osudný den. Nejprve o své nemoci věděl jen sám Vašo a já, následně pak jeho tři synové,“ napsala na sociální síti.

Datum pohřbu

Rodina už oznámila i datum posledního rozloučení. Bude probíhat veřejně, ve středu 30. srpna 2023 od 14 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově.

„Vašo si nesmírně vážil svých přátel, ale i fanoušků a příznivců. Možnost rozloučit se s ním tak budou mít jak jeho nejbližší a kolegové, tak i široká veřejnost, pro kterou bude vyhrazen prostor na nádvoří Strahovského kláštera. Děkujeme všem, kteří Vašovi věnují tichou vzpomínku,“ informovala rodina.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.