Recepty

19. prosince 2022 06:06

Komerční sdělení

Upečte si skořicové šneky trochu jinak

Přemýšlíte, jak byste strávili čas se svými dětmi a zároveň chcete i něco vytvořit? Zkuste společné pečení. Uvidíte, že to bude zábava a vaše děti si užijí nejenom společné chvíle, ale také se něco přiučí. Umotejte spolu skořicové šneky. A to nejen tak ledajaké. Ozdobte je kromě typické polevy něčím navíc. Třeba HARIBO medvídky Goldbären, které chutnají malým a stejně tak i dospělým a navíc jsou teď součástí jogurtu Olmíci, který se vám do receptu bude hodit taky.

Dali byste si k rodinné snídani něco opravdu výborného a vyrobeného s láskou? Pojďte strávit společný rodinný čas a dejte se do pečení skořicových šneků ozdobených medvídky Goldbären. Nejenom, že si báječně pochutnáte, zároveň si u zdobení procvičíte fantazii.

Ingredience na těsto:

Ingredience na náplň:

  • 125 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice

Ingredience na polevu:

  • 180 g cukru moučka
  • 10 g másla
  • 20 ml mléka
  • 1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky Haribo Goldbären
  • šťáva z půlky citronu

Postup:

Nejprve připravíme kvásek – do hrnečku dáme vlažné mléko, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít – trvá to přibližně deset minut. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbytek cukru, skořici a promícháme do směsi. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a nakonec kvásek. Těsto propracujeme, dokud se nebude lepit na okraje mísy. Poté přiklopíme čistou utěrkou a dáme kynout na teplé místo zhruba na hodinku a půl.

Mezitím připravíme náplň do šneků:

Rozpustíme máslo, do kterého přidáme cukr, skořici a dáme ztuhnout do lednice.

Po 90 minutách vyjmeme těsto z mísy a vyválíme ho do obdélníku o velikosti cca 30x50cm. Potřeme ho připravenou skořicovou směsí a zamotáme do rolády. Tu nakrájíme na 3 cm široká kolečka a dáme na plech. Šneky necháme na plechu kynout dalších třicet minut a než je šoupneme do trouby péct, pomažeme je rozšlehaným vejcem. Troubu nastavte na 160 °C a šneky pečte 30 minut.

Mezitím si připravíme polevu:

Do mísy prosejeme cukr, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a zakapeme citronovou šťávou. Vše pořádně vymícháme do hladka.

Po upečení necháme šneky vychladnout, pokapeme je polevou a ozdobíme medvídky HARIBO Goldbären.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.