Společnost

15. května 2024 11:30

Vanesa Havlíková

Dostala sestru ze spárů krokodýla. Nejodvážnější dvojče vyznamená král Karel III.

Příběh dvojčat z Velké Británie, která v roce 2021 napadl při plavání v Mexiku krokodýl, tehdy obletěl celý svět. Odvážná žena, která zachránila své dvojče před útokem predátora, nyní dostane medaili za statečnost od samotného krále Karla III.

Sestry Mellisu a Georgiu Lauriovy z Velké Británie napadl před třemi lety na dovolené v Mexiku krokodýl. Nejdříve zaútočil na jednu z žen a druhá se pokoušela své dvojče zachránit. Predátor ale následně zamířil na obě ženy znovu. Jedné z nich se podařilo krokodýla uhodit a sestře tak pravděpodobně zachránit život.

Čtěte také: Siamská dvojčata popsala intimnosti. Abby spí s manželem, Brittany si zatím čte knihu

Medaile za statečnost

Obě sestry po strašlivém útoku tehdy utrpěly značná poranění. Mellisa se málem utopila, utrpěla otevřenou zlomeninu zápěstí, byla pokousaná na břiše i nohách, po převozu do nemocnice zůstala dlouhou dobu v kómatu. Georgia měla po záchraně své sestry po úderech krokodýla také tržná zranění.

Zázrakem obě sestry ale útok přežily a nyní dostanou od britského krále vyznamenání. Poté, co Georgia zjistila, že bude vyznamenaná od samotného krále, zprvu tomu nemohla uvěřit. „Je mi ctí, byla jsem tak šokovaná, když jsem ten dopis dostala, opravdu jsem to nečekala,“ uvedla Georgia pro BBC.

Přečtěte si: Gigantický krokodýl zabije až 300 lidí ročně. Podívejte se, jak se vrhá na svou kořist

Útok jako z hororu

„To, co udělalo tento příběh tak neuvěřitelným, je Melissina neskutečná statečnost, protože během toho byla tak silná, a nemyslím si, že bych tu bez ní dnes byla,“ prozradila sestra Georgie s tím, že jí sestra dala sílu pokračovat v boji.

„Když o tom přemýšlíte, zní to opravdu jako horor, ale dnes je to součást našeho života. V důsledku toho, co se stalo, jsme si teď se sestrou mnohem bližší. Naše pouto bylo přerušeno, ve chvíli, kdy jsem si myslela, že Mellisa zemřela,“ uvedla v rozhovoru pro BBC Breakfast Georgia.

Čím dál tím častější jsou také útoky žraloků:

Sdílejte článek
Štítky nehoda Velká Británie útok Mexiko sestra vyznamenání krokodýl Karel III. statečnost dvojče Predátor

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.