Celebrity

8. května 2024 06:45

David Laštovka

V boji s rakovinou byla Josefu Mladému oporou manželka. Nechce se mi odtud, říkal

Bavič Josef Mladý, který nejčastěji vystupoval ve dvojici s Josefem Náhlovským, kolem sebe vždycky rozdával smích, pohodu a dobrou náladu. Miloval svou rodinu a život. Když mu lékaři diagnostikovali vážnou nemoc, bojoval s ní velmi statečně a do poslední chvíle věřil v uzdravení.

Josef Mladý, který uměl lidi rozesmát i pobavit, si velmi zakládal na své rodině. S osudovou ženou Hanou, s níž měl dceru Kateřinu, v manželství prožil 30 let. „Chtěl bych zdůraznit, že jsme se brali 2. 4. 1988. To jenom aby bylo jasno, jak si to stále pamatuju,“ líčil s úsměvem redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Bavič Luděk Nekuda zemřel předčasně. Nešťastnou smrt si přivolal ve vlastním domě

S manželkou měli idylický vztah. Velkou radost mu dělala i dcera. „Udělala malý pajďák a dělá s dětmi. Ta holka má talent snad na všechno. Na co sáhne, to jí jde. Zatímco já dřel na piano tvrdě pět let, ona se za rok naučila to, co já za celou dobu,“ popisoval pyšně. Velkou zálibu měl v cestování. Mauricius, Maledivy, Thajsko, Dubaj, celá Afrika… To je jen stručný výčet destinací, které navštívil.

Když se dozvěděl, že má cukrovku, byl rád

Když se krátce po svých 50. narozeninách Josef Mladý od lékařů dozvěděl, že má cukrovku, jeho reakce byla nečekaná. „Bude to znít možná trochu nevěřícně, ale já byl rád. Zhruba rok jsem měl neustále žízeň a byl jsem tak unavený, že jsem nemohl pořádně fungovat. I po obědě jsem si musel dávat šlofíka. Přičítal jsem to stáří a pomalu se smiřoval s tím, že lepší už to asi nikdy nebude. Když se pak ukázalo, že mám cukrovku, bylo to vlastně příjemné zjištění,“ svěřoval se bavič redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Přes milion Čechů trpí cukrovkou. Spouštěčem u dětí může být i přehnaná čistota, říká lékařka

Stal se vzorným pacientem, který poctivě dodržoval všechny lékařské rady. „Byla mi diagnostikována velmi silná cukrovka, byl jsem v IKEM. Musel jsem zbrzdit a začít vnímat svět okolo sebe. Ale ta nemoc není žádná tragédie, nevyřadí vás ze společnosti. Zákeřná je pouze v tom případě, když na ni kašlete. Upravil jsem stravu, začal se víc hýbat a všechno je v pořádku. Ta nemoc je takový vztyčený prst. Párkrát za týden se změřím, a když zjistím, že mám hodně cukru, jdu něco dělat. Musím říct, že mě to paradoxně naopak nakoplo,“ popisoval bavič.

Do poslední chvíle neztrácel humor

K cukrovce se bohužel nakonec přidala zákeřná rakovina. Tu se rozhodl léčit tím, že ji takzvaně vyhladoví. Začal držet drastickou dietu, která spočívala v pití různých ovocných a zeleninových džusů. O tom, čím si prochází, neřekl ani svým nejbližším přátelům. Těm s úsměvem tvrdil, jak se mu krásně daří hubnout, a předváděl, jak mu padají kalhoty a visí na něm triko.

Přečtěte si: Anička Slováčková už Duškovi věřit nemůže. Rázně odmítla jeho názory na rakovinu

Do poslední chvíle zůstával pozitivní a neztrácel svůj pověstný humor. Věřil, že zákeřnou nemoc porazí. „Miluju život. Mě to tu strašně baví. Mně se odsud jednou nebude chtít,“ svěřoval se redaktorovi webu Prima Ženy. Svůj statečný boj s rakovinou sváděl necelý rok. Zemřel 6. května 2018 ve věku 63 let.

Věrný parťák Josefa Mladého, bavič Josef Alois Náhlovský, zemřel v roce 2022:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.