Celebrity

18. června 2023 18:05

Anna Fedorov

V chirurgii jsem se našel, přiznal Kufa. Popsal bizarní přání pacientů i nejtěžší operaci

Roman Kufa v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

„Některé požadavky klientů jsou skutečně bizarní. Někdo chce rozříznout jazyk, aby vypadal jako ještěrka, nebo chce uši, jako má kočka.“ Popsal neobvyklá přání svých pacientů uznávaný plastickcý chirurg Roman Kufa. V pořadu Povídej mimo jiné vylíčil, jak se dostal k medicíně a popsal i nejtěžší zákrok, který za léta praxe provedl.

Že se chce stát lékařem, věděl Kufa už od dětství. „Jako kluk jsem chtěl být doktorem. Moje maminka byla vrchní sestra na pediatrii. Měl jsem kontakt s medicínou a od dětství jsem říkal, že budu doktorem,“ prozradil třiapadesátiletý chirurg. „Vždy mě bavilo tvořit rukama. Dříve, když byl čas, jsem maloval obrazy či vyřezával ze dřeva. Ta manuální zručnost mi šla. V chirurgii jsem se našel,“ přiznal uznávaný lékař.

V rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou mimo jiné zavzpomínal i na nejtěžší operaci, kterou za léta medicínské praxe provedl. „Bylo to v době, kdy jsem pracoval ve Fakultní nemocnici Vinohrady. Šlo o pacienta, který si nešťastnou manipulací s kulovnicí ustřelil obličej. S týmem plastických chirurgů jsme tenkrát prováděli rekonstrukci obličeje. Provedli jsme asi 32 operací během dvou let,“ řekl Kufa, který se dříve zabýval také mikrochirurgií.

Přiznal, že to byl pro něj osobní příběh. Během dvou let, co pacient ležel v nemocnici, se z nich stali přátelé. „Během té doby se mu narodil syn, a když opouštěl nemocnici, pozval mě na jeho křtiny. Jsem jeho kmotr,“ svěřil se zakladatel kliniky plastické chirurgie Perfect Clinic. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej Radky Červinkové v neděli 18. června od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Čtěte také: Liběna Rochová byla po rozvodu jako tělo bez duše. Vyléčila mě práce, přiznala

Roman Kufa v pořadu Povídej promluvil také o svém dětství, studiu medicíny a stáži v zahraničí. Popsal i bizarní požadavky některých klientů. „Někteří plastici to berou jako byznys – pacient zaplatí a oni udělají všechno. Snažím se to takhle nedělat, protože některé požadavky jsou skutečně bizarní,“ řekl Kufa v pořadu Povídej a rovnou uvedl i několik příkladů.

„Někdo chce rozříznout jazyk, aby vypadal jako ještěrka, nebo chce uši, jako má kočka. Jednou mi na dveře ordinace zaklepal muž, byl celý potetovaný, satanista, a v rukou držel silikonové hmoty. Říkal, že je chce implantovat do hlavy, aby měl rohy. Poslal jsem ho jinam, že takový zákrok neprovedu. Za rok se vrátil s přítelkyní, která si u mě nechala udělat prsa, a ty rohy na hlavě už měl. Takže opravdu za mnou přišel čert,“ řekl pobaveně Kufa.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.