Celebrity

6. května 2023 09:05

Eliška Reiglová

Václav Bláha z Divokýho Billa dbá na rituály. Po pivu má koncert lepší švunk, říká

7 pádů Honzy Dědka (14) - upoutávka

Rocková skupina Divokej Bill letos slaví 25. výročí založení. Frontman a zakladatel Václav Bláha (46) je tak na koncertech po dlouhých letech vystupování už jako doma a pochopitelně si s kolegy vytvořil rituály, bez kterých se neobejde. Zasahuje do nich jedině hubnutí.

Skupina Divokej Bill byla založena v červnu roku 1998 a za jejím zrodem nestál nikdo jiný než Václav Bláha, povoláním umělecký truhlář. První deska na sebe nenechala dlouho čekat, vyšla v roce 2000 a hity z ní jsou mezi fanoušky dodnes oblíbené, své místo mají stále i v rádiích.

Václav Bláha má za sebou s Divokým Billem už slušnou řadu úspěšně odehraných koncertů, mnoho z nich také v rámci vlastních tour. Proto už má s kapelou vyzkoušené, co je před vystoupením ideálně povzbudí a co podpoří jejich elán. Jde o dvě piva a kořalku.

„Tak to je. Osvědčilo se to. Každý to má vyzkoušený. Po pivu má koncert lepší švunk. Ty neleješ, když takhle něco děláš?“ zeptal se Václav Bláha moderátora Honzy Dědka, o němž nicméně v tu chvíli ještě netušil, že je abstinentem. O tom, jak přestal pít promluvil moderátor i v rozhovoru pro Prima Ženy.

Rituály a hubnutí

Kdo skupinu Divokej Bill sleduje, dobře ví, že Václav Bláha vypadá každou chvíli jinak. V jednu chvíli je hubený jako proutek, jindy ho zas zdobí nějaký ten kilogram navíc. Právě alkoholem ovlivňuje to, jak aktuálně vypadá. Omezovat se v něm ale nechce.

„Když hubneme, přecházíme na víno. Teďka zrovna hubneme, začal jsem předevčírem, a včera jsem to porušil. Dřív jsem míval jojo-efekt po dvou měsících, teď po dvou dnech. Víno je ale na koncerty špatná věc, strašně slintáš. Po pivku to jede líp,“ dodal.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.