Celebrity

16. srpna 2023 12:17

Eliška Reiglová

Václav Neckář truchlí. Zemřel kytarista Bacilů Peter Mahrik

Ve věku 72 let tento svět navždy opustil hudebník Peter Mahrik, známý jako kytarista oblíbené české hudební skupiny Bacily. Václava Neckáře (79) za dva měsíce čeká narozeninový koncert, na němž měl Mahrik vystoupit, ale zradilo ho zdraví.

Česká hudební skupina Bacily byla založena roku 1971 a Peter Mahrik v ní hrál na akustickou i elektrickou kytaru. Byl tak dlouholetým kolegou a především také přítelem zpěváka Václava Neckáře, který ho nyní oplakává.

„Třináctého srpna nás opustil...“ potvrdil Blesku skon známého kytaristy Jan Neckář. Jeho odchodu předcházela hospitalizace. „Nechal se propustit na revers a ještě s námi nedávno odehrál koncert. Viděl jsem ale, že mu není dobře,“ doplnil Neckář.

Památku Petera Mahrika jeho přátelé uctí, jak se patří. „Zavzpomínáme při každém koncertě a při poslechu mnoha nahrávek, na kterých se podílel s Bacily od osmdesátého roku. Vzpomeneme na Peťu samozřejmě i šestadvacátého srpna na Soundtrack festivalu v Poděbradech,“ dodal Jan Neckář.

K 80. narozeninám pořádá Václav Neckář galakoncert, a to konkrétně 23. října v Divadle Hybernia. Zesnulého Mahrika by na něm měl zastoupit Tomislav Zvardoň.

Václav Neckář stále koncertuje. A chystá se na galakoncert k 80. narozeninám:

Sdílejte článek
Štítky smrt koncert Václav Neckář Bacily Peter Mahrik

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.