Rumová polévka, koňská hlava a mexická krůta. Tak vypadají originální Vánoce v Prostřeno!

Prostřeno! XXIV (87) – Vánoce u Moniky

Repríza vánočního speciálu soutěže amatérských kuchařů nabourává představy o tom, jak české rodiny tráví svátky. Načerpejte inspiraci z tohoto nekonvenčního týdne a ozvláštněte si chvilky strávené s vašimi blízkými.

Přípravy spojené s vařením štědrovečerní večeře, výzdobou domova a sháněním dárků na poslední chvíli mohou velmi snadno sklouznout ke stresovým situacím. Abyste u stromečku neztratili pohodovou náladu, zkuste si udělat oranžový elixír podle Moniky. Milovnice županů a klobouků tuto směs sice podávala jako polévku, svým složením se ale perfektně hodí i jako přípitek pro dospělé. Po pár skleničkách koktejlu z pomerančového džusu, bílého vína, skořicového vývaru a rumu bude všem hned zase veselo.

Už vás nebaví jíst každý rok kapra s bramborovým salátem? Zkuste si podle Moniky z Prostřeno! připravit sardinky se šlehačkou. Soupeřům je naservíruje jako tradiční jídlo, které má na stole její rodina pravidelně. Přestože se budou hosté ošklíbat, ochutnají a budou příjemně překvapení. Chtěli byste vyzkoušet něco nového, ale nechcete úplně zanevřít na vánoční tradice? Vezměte si příklad z Pavla a dejte šanci štědrovečernímu menu z cizí země!

Podívejte se, jak hosté hodnotí mexickou krůtu:

Ržání koled a krůtí premiéra

Vysněnou destinací Pavla je Mexiko, takže volba zdejší kuchyně byla v jeho případě naprosto jasná. Podobně jako v USA i Mexičané jsou zvyklí na Vánoce připravovat krůtu, která se peče několik hodin v celku. „Z hlavního chodu jsem byl nejvíc nervózní. Peklo se to hodně dlouho, s krůtou jsem musel začít už ráno,“ popsal Pavel ostatním náročnost příprav. Přestože to byla Pavlova krůtí premiéra, jak uvidíte vpodvečer, hosté budou s jejím výsledkem nadmíru spokojeni.

Vedle dobrého jídla a pití nesmí na Vánoce chybět ani kvalitní zábava. Chcete-li si zazpívat koledy v neotřelém podání, zkuste to udělat jako Monika. „Nasadíte si na hlavu koně a budete zpívat vánoční koledy,“ šokuje svoje soupeře. Vzpomínky na to, jak se vaši blízcí snaží ržát známé melodie s gumovou maskou koně na hlavě, z paměti jen tak nevyženete. Litovat ale nebudete. „Trošku jsem se děsila, s čím vyleze, a nezklamala, hodnotí zábavu Kristýna. Soutěžící si umí vánoční atmosféru řádně vychutnat.

Sdílejte článek
Štítky Mexiko FTV Prima Vánoce rum Prostřeno! recepty bizár speciál vánoční koledy krůta

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.