Vánoční Prostřeno! zkomplikuje Karel Zima. Nedorazí na večeři a pošle za sebe syna

Prostřeno! XXVI (76) - Starej fór

Repríza oblíbeného kuchařského pořadu bude v tomto týdnu vánoční a plná legrace i pohody. U stolu se sejdou tři ženy a dva muži, kteří předvedou, že se nad nimi rozhodně hůl lámat nemusí. Komu se bude v kuchyni nejvíc dařit, kdo připraví nejzajímavější zábavu a kdo si neporadí s úkolem týdne?

Kdo bude lovit dobroty z peřin a jaký soutěžící bude servírovat o chlup lepší pokrmy, protože je jeho domov zaplněn zvířaty? Kdo naopak „vydesignuje“ nejen sebe, ale i pokrmy k růžové dokonalosti a jak bude chutnat speciální bramborová kaše? Jak si jednotliví účinkující poradí s úkolem týdne, kterým je příprava vánoční vzpomínky, a kdy ostatní poznají, že se jedná o něco navíc? Prostřeno! bude zajímavé od prvního shánění surovin až k poslednímu servírování dezertu.

Kromě skvělých jídel se můžete těšit i na zábavu, která bude mít grády, nebude ale nouze ani o napětí. To vše už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 na obrazovce i na prima+ a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku.

Pondělí: Klára (46) pracuje jako PR manažerka

Stará se o to, aby o pořadu Prostřeno! věděli všichni vše. Proto přijala i výzvu zúčastnit se tohoto speciálního dílu, aby na vlastní kůži poznala, jak vše probíhá. Jako redaktorka píše rozhovory a další texty, také jí vyšlo pár knih. Je velkým mistrem v přípravě dětských oslav. Umí vyprávět o zvířatech a nyní chystá něco dalšího. Žije s třemi dcerami a dvěma psy (Atynka, Keks), dále mají doma morče (Meloun), králíka (Bohunka) a kocoura (Belmondo). Máma tří dcer vsadí na menu inspirované babiččinou kuchyní, když připraví žampionový tatarák, staročeský bác, zvěřinu na víně a skořicové rolky. Klára se nebojí kynutého těsta ani úkolu týdne. Hosty přivítá netradičně rovnou u koní. A dá jim vybrat, buď práci s vidlemi, nebo s koňskou ohlávkou. Všichni hosté se nakonec pokusí nasadit ohlávku a užijí si u toho docela dost legrace.

Úterý: Podnikatelka Soňa (31) je ještě novomanželka

Vlastní kadeřnický salon v Brně, kde prodlužují vlasy, rekonstruují poškozené kadeře a nyní pracují na vlastní značce. Je vdaná. Má dvě děti – Alexandrovi je 11 let a dceři Terezce 6 let. Tráví hodně času v práci. Ráda je také s přáteli a rodinou. S tou vítají nové zážitky a užívají si cestování. Výzvu Soňa přijala, protože by se ráda mediálně zviditelnila a jelikož ji baví vaření. Účinkovala v pořadu Den jak sen. Pokud by vyhrála, peníze by pravděpodobně investovala do podnikání a propagace. Hosté se za Soňou vydají do Brna, kde je přivítá v bytě, ve kterém žije se svou rodinou. První večer Soňa přišla celá v růžové, kterou zvolila i jako barvu týdne a hlavně i pro všechny své pokrmy, připraví například krevetový koktejl. Jídla na menu si vybrala díky skvělé kombinaci chutí a designu, který je zcela neobvyklý. Jako zábavu si připravila karaoke party. Jak se jí podaří vyrovnat se stresem v kuchyni? To vše zjistíte už v úterý.

Středa: Influencer František (40) je zkrátka Vohromný

A taková bude i jeho kuchyně. Má přítelkyni a pejsky. Výzvu přijal, aby ukázal konečně pořádné vaření. Pokud vyhraje, část peněz dá na charitu a za zbytek pojede na dovolenou. Jako zábavu si připravil rozbalování zabedněných krabic, jídla pak zvolil taková, která má rád a chutnají mu. Bohužel si neuvědomil, že soupeři nemusí mít rádi játra, vepřové nebo králíka. Jak si stihne poradit s úkolem týdne a nerozhodí ho právě příprava vánoční vzpomínky? To vše zjistíte při velice zajímavém setkání už ve středu. František tvrdí, že moc nevaří, a během vaření proto bude mít přítele na telefonu, který mu poradí. Docela jej překvapí, že ke stolu nedorazí Karel Zima, ale jeho syn Jonáš. Karlovi se totiž v noci udělalo špatně a musel zůstat v posteli.

Čtvrtek: Cukrářka Iva (39) ráda přijímá výzvy

Je matka samoživitelka a je single. Miluje svůj život a každý den pracuje na tom, aby byl lepší a lepší. Nabídku účinkovat v Prostřeno! přijala proto, že má ráda výzvy. Pokud zvítězí, část výhry bude muset dát svému exmanželovi, protože na ni podal exekuci, a zbytek věnuje dětem na ostrově Boa Vista na Kapverdských ostrovech. Ivka sází na moderní kuchyni a nebojí se časově náročného menu, když připraví křen, slaninu, domácí pečivo a salátek. Polévka se jmenuje Bisque a plave v ní raviola i kreveta. Jako hlavní chod bude kuře, brusinka, mandle, bramborové pyré, tymiánová soska, blanšírovaná mrkev a nakonec štrúdl ve skle. Ivce dá její menu pořádně zabrat, však je také časově velmi náročné. A k tomu ještě úkol týdne! Ale všechno dobře dopadne, Ivka všechno stihne a potěší ji, že večer zase dorazí Karel. Při zábavě dojde na Ivčinu profesi – cukrařinu. Jak hostům půjde zdobení?

Pátek: Herce Karla (50) do soutěže přihlásila novomanželka

Celý život je hercem. Kromě pětiletého angažmá v divadle Drak v Hradci Králové (1994–1999) je na volné noze. Dříve chodil na různé brigády včetně česání ovoce v Normandii v 90. letech. Byl 17 let ženatý s herečkou Magdalenou Zimovou, se kterou se před 12 lety rozešli, ale mají spolu dvě děti. Dcera Agáta (21 let) studuje druhým rokem v Anglii obor make-up artist. Syn Jonáš (18 let) chodí v Praze na gymnázium. Oba dva za sebou mají spoustu rolí v TV, filmu i v divadle. Aktivní byli v tomto směru od útlého dětství, nyní už se ale herectví nevěnují. S bývalou manželkou i její novou rodinou vychází velmi dobře a vídají se, pokud jim to čas dovolí. Karel je podruhé čerstvě ženatý, na konci letošního července mu manželka porodila syna Eliáše. Pokud by vyhrál, vzal by svou ženu na cesty. Jak se mu v pátek podaří splnit misi a zaujme jeho menu dostatečně? Zachutná ostatním kuře s rajčaty a cukrem?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima vaření Vánoce Prostřeno! recepty Karel Zima speciál bydlení Soňa Dobyšar Iva Sarauerová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.