Celebrity

27. srpna 2024 17:15

David Laštovka

Vdova po Karlovi Rachůnkovi se vdala za jeho kamaráda ze zlatého týmu. Mají spolu dceru

Život hokejisty Karla Rachůnka, mistra světa z roku 2010, vyhasl předčasně. Zemřel ve věku 32 let při havárii letadla, v němž se svým týmem Jaroslavle cestoval k zápasu. 27. srpna si připomínáme jeho nedožité 45. narozeniny. Co dnes dělá vdova Kateřina, s níž měl dvě děti?

Karel Rachůnek, rodák ze Zlína, po sobě zanechal manželku Kateřinu a v té době tříletého syna Matěje a roční dceru Kačenku. Vdova se s bolestnou ztrátou milovaného muže dlouho nemohla vyrovnat. S Karlem tvořili krásný pár, měli úžasnou rodinu a idylické manželství. V těch nejhorších chvílích ji nad vodou držely její děti.

Vdova se dala dohromady s jiným hokejistou

Nakonec se na ni štěstí přece jen usmálo. Našla nového životního partnera, který se stal oporou nejen pro ni, ale také pro syna a dceru. Po několika letech samoty se dala dohromady s hokejistou Petrem Vampolou, Karlovým kamarádem a spoluhráčem z národního týmu, který v roce 2010 pro ČR na mistrovství světa vybojoval zlato.

„Než se to neštěstí stalo, viděli jsme se asi třikrát. Když pak došlo k té tragédii, samozřejmě jsem se Kačce snažil napsat nějakou zprávu, abych ji podpořil, ale pak jsme v kontaktu dlouho vůbec nebyli. Až časem, když jsme jeli s kamarádem na Moravu, jsme se tam párkrát stavili, pozdravit ji, přivézt něco dětem. Já se mezitím rozvedl. Oba jsme byli sami. A pak tam nějak přeskočila jiskra,“ zavzpomínal Petr Vampola pro deník Blesk.

Když se jim narodila dcera, vzali se

Rachůnkovy děti přijal za své, stejně tak jako ony jeho. „Péťa je jako táta výborný. Stará se o děti na sto procent, chce jim dát maximum. Máťa ho oslovuje Péťo, když o něm mluví, tak používá taťka, a Kačenka mu říká táto, ta byla tehdy malinká,“ prozradila Kateřina v rozhovoru pro deník Blesk.

Mohlo by vás zajímat: Kdo je Pastrňákova manželka Rebecca? Půvabnou Švédku sbalil na své narozeninové party

V roce 2015 se jim s Vampolou narodila dcera Anička a o čtyři roky později svoji lásku stvrdili svatbou. Tvoří spokojený pár a žijí klidným životem v pražské Troji. „Nejvíc mi dělá radost, že jsou děti spokojené, že žijí normální život a mají úplnou rodinu,“ uvedla Kateřina.

Děti jsou sportovně nadané

Všechny tři děti se věnují sportu. Matěj hraje hokej, Kačka florbal, Anička koketuje s tenisem. „Máťa je celý Kája. Tak ho mám vlastně pořád doma. Ještě když si nasadí kšiltovku, kterou Kája nosil, tak je to jeho úplná kopie. Kačenka je zase podobná mně a Anička Péťovi, takže to máme hezky rozdělené,“ přiblížila Kateřina.

Rachůnkův gól byl jeden z nejsilnějších zážitků v životě, řekl Voráček


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 9. 2024

Berani, nenechte se dnes od druhých tlačit. Lidé se sice vyvyšují, ale za jejich slovy se skrývá jen málo. Dávejte si pozor, abyste se nepřepálili. Tento den byste se měli starat o sebe a své potřeby. Podnikněte kroky k tomu, abyste si zajistili to, co chcete. Spojte se s lidmi, které jste nedávno potkali. Tato náhodná setkání mají svůj význam.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.