Celebrity

12. srpna 2024 15:49

Tomáš Durčák

Láska zrozená z tragédie. Manželka Vrány zemřela pod ledem, Ogrodníkovou dovedl k medaili

Hokejový útočník Petr Vrána zažil v roce 2021 nejhorší den života, když tragicky zahynula jeho manželka Lindsey Vránová, matka jejich společného syna Lea. Novou naději na šťastný život však nakonec našel po boku Nikoly Ogrodníkové, oštěpařky, kterou nyní doprovázel na olympiádě v Paříži, kde získala bronzovou medaili.

Dohromady je svedla nepředstavitelná tragédie a noční můra každého muže. Kapitán třineckých hokejistů Petr Vrána přišel před třemi lety o svou životní lásku, Kanaďanku Lindsey, s níž randil již od osmnácti let. Jeho manželka tragicky utonula ve vodách přehrady Slezská Harta, kam se vrhla ve snaze zachránit tonoucí štěně.

Představit si žal, který následně musel prožít a překonat nejen úspěšný hokejový útočník, ale i jeho syn Leo, jemuž tragédie navždy vzala milovanou maminku, je prakticky nemožné. Petr se však z tragédie dokázal oklepat a co víc – navzdory hrozivé události dokázal třinecké Oceláře dovést k titulu mistrů české extraligy bez výjimky ve všech pěti posledních ročnících. A co víc, osud mu do života přinesl novou ženu, po jejímž boku získal novou šanci na životní štěstí i lásku.

Oštěpařka Nikola Ogrodníková se s Vránou seznámila rok poté, co ovdověl, a velmi brzy mezi nimi přeskočila jiskra. Sportovkyně, jež dříve randila s oštěpařem Vítězslavem Veselým, před sebou navzdory citům měla nelehký úkol – naučit vnitřně zlomeného muže mít zase radost ze života, být šťastným a milovat jinou ženu.

Jenže tohle spojení se už od samého začátku jeví skutečně jako osudové. Nikola a Petr mají jakožto vrcholoví sportovci řadu společných zájmů, milují pohyb a zároveň v osobním životě ze své pozice chápou potřeby toho druhého. Asi nejzásadnější však pro hokejového útočníka bylo zjištění, že si Nikola skvěle rozumí i s jeho synem, jemuž hokejista po ztrátě maminky byl jedinou rodičovskou oporou. Zjištění, že mu dokáže být perfektní náhradní maminkou, jej pravděpodobně zahřálo u srdce jako máloco.

A nyní si tato nová trojčlenná rodinka, kterou dohromady svedla původně tragédie, ale nakonec i Vránovi nakloněný osud, mohla vychutnat chvíle opravdové radosti. To když Petr se synem vyrazili, aby Nikolu Ogrodníkovou v Paříži podpořili během jejího závodění v ženském oštěpu. A vyplatilo se! Nikola i díky fandění svých milovaných hochů nakonec dokázala oštěp vrhnout do vzdálenosti 63,68 metru, čímž vybojovala jednu z pouhých pěti olympijských medailí, které letos česká výprava dokázala získat.

Sice bronzovou, ale zcela nečekanou a o to cennější. „Říkám si, jestli vůbec existuje. Nicméně vím, na co mám. Už jsem v životě hodila přes 67 metrů, takže to ve mně někde je,“ řekla před soutěží Ogrodníková o „ideálním hodu“ pro web Olympijský tým. „Petře, Leo, jsem BRONZOVÁ!“ napsala pak ke společné fotce s partnerem a malým synem, u níž nasbírala na Instagramu desítky tisíc lajků.

Nadšená oštěpařka následně na svých sociálních sítích sdílela snímky s Petrem Vránou i nevlastním synem Leem, které tak trochu zbouraly internet a zahřály u srdíčka nejen fanoušky atletických sportů. „Ctěte minulost a společně se pohněte vpřed,“ napsala Nikola k jednomu ze společných snímků silný vzkaz, odkazující na zesnulou manželku a maminku dvojice mužů, kteří jsou pro ni aktuálně těmi nejdůležitějšími ze všech.

Ogrodníková a kanoisté Dostál s Fuksou dokázali během dvou dnů vybojovat hned tři olympijské medaile a trochu napravit do té doby tristní výkon české výpravy v Paříži:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 9. 2024

Berani, dnes k vám členové rodiny možná nebudou upřímní, zejména pokud jde o práci v domácnosti. Nebuďte překvapeni, když uslyšíte výmluvy. Může to být nepříjemné, ale nenechte se tím vytočit. Nechte domácí práce plavat. Dělejte něco, co vás baví. Je to větší zábava než vynášení odpadků.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.