Celebrity

10. srpna 2024 21:31

Eliška Reiglová

Vím, že to ve mně je, řekla oštěpařka Ogrodníková. Teď si z Paříže domů veze bronz

Výkonem 63,68 metru získala oštěpařka Nikola Ogrodníková olympijský bronz a do sbírky české výpravy v Paříži tak přidala pátou medaili. Úspěch pro ni není žádnou neznámou, v minulosti vybojovala stříbro z mistrovství Evropy v Berlíně 2018 i z Evropských her v Krakově 2023, cenný kov z Paříže je pro ni ale rozhodně největším milníkem.

Do finále se Nikole Ogrodníkové podařilo postoupit díky poslednímu pokusu v kvalifikaci, během níž těsně přešlápla. V sobotu večer to vypadalo, že se nedostane do užšího finále s osmi členy, nakonec se ale podařilo. Co víc, oštěp poslala do vzdálenosti 63,68 metru, což je její nejdelší vzdálenost za poslední tři roky.

Čtěte také: Šampion Fuksa žertoval: Jsem teda olympijský vítěz, ne? Teď mě napadají jen sprostá slova

Dosud poslední olympijskou oštěpařkou z české reprezentace, které se podařilo získat cenné kovy, byla Barbora Špotáková. Ta získala bronz v Riu de Janeiru, v Pekingu a v Londýně pak obhájila zlato. Ogrodníková doufala, že se jí podaří vysněný ideální hod. „Říkám si, jestli vůbec existuje. Nicméně vím, na co mám. Už jsem v životě hodila přes 67 metrů, takže to ve mně někde je,“ řekla, jak ji cituje web Olympijský tým.

Další české medaile dosud v Paříži získali zlatí tenisté Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč ve smíšené čtyřhře, bronzový tým kordistů a na vodě předvedli zlatou jízdu Josef Dostál a Martin Fuksa. Nikole se podařilo přidat další bronz, přičemž Jihoafričanka Jo-Ane Van Dyk získala stříbro a Japonka Haruka Kitaguči obhájila zlato.

Čtěte také: Zklamání lezce Ondry. Ve finále obsadil až šesté místo, z Paříže se vrátí bez medaile

Ještě před finále Nikola Ogrodníková upozorňovala na to, že hod oštěpem se sice divákovi může jevit jako jednoduchá disciplína, ale ve skutečnosti za jakýmkoliv úspěchem stojí obrovská dřina. Ta se jí nakonec vyplatila a ač neměla vyrovnanou sérii, jeden jediný hod jí zajistil, že se domů vrátí s památkou a vzpomínkami na celý život.

„Diváci často nemají úplnou představu o tom, co vše k tomu patří. Nestačí jen hrubá síla. Musí se sejít spousta faktorů. Fyzický fond i technika. Dobrý spánek, správná strava nebo vhodný povrch. Sice se jen rozeběhneme s dlouhou tyčí, hodit jí ale daleko vyžaduje spoustu dřiny, která kolikrát ani není vidět,“ uvedla před několika dny.

Podívejte se, jak kajakář Josef Dostál vybojoval zlato

Sdílejte článek
Štítky Olympijské hry Paříž Letní olympijské hry finále sport bronzová medaile Nikola Ogrodníková hod oštěpem sportovní událost oštěpařka Letní olympijské hry 2024 LOH 2024 sportovní disciplína OH 2024

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.