Celebrity

10. srpna 2024 15:36

Eliška Reiglová

Josef Dostál má štěstí ve hře i v lásce. Zlato z OH oslavil polibky se snoubenkou

Dostál vyhrál zlato

Kajakář Josef Dostál (31) ovládl na olympijských hrách závod na 1 000 metrů a vybojoval pro českou výpravu v Paříži třetí zlato. Navázal na triumf kanoisty Martina Fuksy (31), který se v pátek postaral nejen o medaili, ale také o nejrychlejší čas olympijské historie. Dostál výhru oslavil se snoubenkou Anežkou Paloudovou, jinak jinak než řadou polibků.

Do finále Josef Dostál postoupil z třetího místa v dopoledním semifinále, kde v závěru viditelně šetřil síly. V jízdě o medaile se hned od startu držel v popředí. V polovině trati byl druhý za Portugalcem Fernandem Pimentou, 300 metrů před cílem se ale posunul do čela a první místo jistě udržel. První gratulantkou bezprostředně po výhře pak nebyl nikdo jiný než jeho snoubenka.

Anežka Paloudová, s níž se zlatý kajakář zasnoubil letos v červnu, v sobotu také sama závodila. Mezi kajakářkami obsadila konečné 15. místo na pětistovce. Po čtvrtém místě v semifinále se představila ve finále B, ve kterém se bojuje o devátou až 16. příčku. V posledním vystoupení při svém olympijském debutu dojela pětadvacetiletá česká reprezentantka sedmá, když v závěru předstihla Alyce Woodovou z Austrálie.

Čtěte také: Šampion Fuksa žertoval: Jsem teda olympijský vítěz, ne? Teď mě napadají jen sprostá slova

Svou tehdy ještě jen přítelkyni si Josef Dostál nemohl vynachválit už před dvěma lety. Romantické zásnuby těsně před zahájením olympijských her tak zřejmě pro nikoho nebyly žádným velkým překvapením. „Především ze mne dělá lepšího člověka. Je neskutečně pozitivní, vlévá mi krev do žil,“ řekl olympionik webu Aktuálně.cz.

Paloudová po vlastním výkonu pospíchala, aby stihla sledovat výkon svého snoubence. Jakmile bylo zlato obhájeno, rozeběhla se k němu a byla tak první, s kým mohl medaili oslavit. „Já to vím už dlouho, že Josef je nejlepší chlap. Teď už to ví celý svět,“ řekla bezprostředně po závodu dojatě, jak ji cituje deník iSport. Město lásky tak přispělo k dalšímu romantickému momentu her.

Podívejte se také na to, jak olympijské zlato vybojoval Martin Fuksa:

Sdílejte článek
Štítky láska Olympijské hry Olympiáda olympijské hry sport kajakář Josef Dostál Letní olympijské hry v Paříži 2024 sportovní událost Anežka Paloudová LOH 2024 sportovní disciplína OH 2024

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.